Навчальна практика з елементами дуальної освіти

16 квітня 2021 року
 

Багато років співпраця поєднує ВСП «РФК НУБіП України» і ТОВ «Епіцентр К». Студенти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» щорічно проходять навчальну практику з дисципліни «Комерційна діяльність» практикантами у гіпермаркеті. Така співпраця має переваги як для навчального закладу так і для підприємства торгівлі і являє собою запровадження елементів дуальної освіти у коледжі. Навчальна практика проходить відповідно до договору, який укладають ВСП «РФК НУБіП України» і ТОВ «Епіцентр К».

Основне завдання упровадження елементів дуальної форми навчання – усунути основні недоліки традиційних форм і методів навчання майбутніх фахівців, подолати розрив між теорією і практикою, освітою і виробництвом, та підвищити якість підготовки кваліфікованих кадрів із урахуванням вимог роботодавців у рамках нових організаційно-відмінних форм навчання.

Менеджер з персоналу Тетяна Солтис в перший день практики провела навчання з охорони праці, розподілила практикантів у відділи гіпермаркету, призначила наставників з числа досвідчених працівників, які будуть опікуватися практикантами, зазвичай – це начальники відділів. Завдяки тісним зв’язкам з ТОВ «Епіцентр К», які дозволили таким чином організувати навчальну практику, студенти мають можливість відчути себе повноправними учасниками торговельного процесу, отримати пропозицію щодо першого місця працевлаштування, набути практичних вмінь і навичок та досвіду роботи в торгівлі.

Навчальна практика передбачає закріплення і поглиблення теоретичних знань, одержаних під час вивчення дисципліни «Комерційна діяльність», набуття практичних умінь і навичок роботи продавцем продовольчих і непродовольчих товарів та набуття досвіду роботи в роздрібній торгівлі. Після проходження навчальної практики в ТОВ «Епіцентр К» студент отримує вміння вирішувати організаційні питання роботи магазину, працювати на реєстраторі розрахункових операцій, продавати продовольчі та непродовольчі товари.

Сумлінним відношенням до роботи себе зарекомендували Баланенко Юрій та Величко Станіслав у відділі «Сад, город» а студенткам Бухвал Наталії, Міхєєв Тетяні, Лущевській Оксані сподобалося працювати у цьому відділі під керівництвом начальника відділу Басюка Руслана; гарні відгуки отримали від начальника відділу «Інструменти» Дубаткова Богдана про практиканта Войтовича Назара; завжди прийдуть на допомогу покупцям у виборі товару Миронець Дарина, Сутулець Ольга і Назарук Естер у відділі «Декор»; уважні під час викладки товарів Самуйло Мирослав і Якимчук Дмитро, як зазначила завідувач секції «Дитячі товари» Корнійчук Інна; посильну допомогу під час підготовки до продажу меблів надає Кравчук Олексій, його наставнику начальнику відділу «Меблі» Ковтуну Роману подобається завзятість хлопця; Рис Ірина і Остапец Діана завжди уважні до покупців, Остапчук Антон, Мурашко Максим, Нікітін Віктор і Політько Катерина також зарекомендували себе як відповідальні працівники, такий висновок можна зробити зі слів начальника відділу Шнайдер Тетяни.

Керівники навчальної практики Балдич Л. В. і Мартинова І. М. консультують студентів, надають пояснення щодо виконання тих чи інших практичних завдань з врахуванням специфіки роботи кожного відділу та асортименту товарів, представленому в ньому.

Після проходження такої практики і завершення навчання в коледжі багато випускників економічного відділення знайшли своє перше місце роботи в ТОВ «Епіцентр К» – це Тетяна Шнайдер, нині начальник відділу «ДЕКО», випускниця 2012 року; Тетяна Лащук, випускниця 2016 року; Вакольчук Оксана, начальник відділу, випускниця 2016 року, Баланчик Анастасія, випускниця 2020 року, касир (на даний час здобувач освіти у коледжі за першим (бакалаврським) рівнем зі спеціальності 071 Облік і оподаткування), Савіна Наталія, випускниця, яка отримала в коледжі ОС «Бакалавр» з обліку і оподаткування у 2020 році, працюють і тепер зустрічають своїх наставників у гіпермаркеті як фахівці, а ми радіємо за успіхи своїх випускників.

Людмила Балдич, викладач комерційної діяльності,

Ірина Мартинова, завідувач економічного відділення

  


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook