Кафедра романо-германських мов і перекладу запросила на навчання абітурієнтів – земляків Івана Пулюя

11 квітня 2021 року

9 квітня 2021 року відбулася профорієнтаційна онлай-зустріч науково-педагогічних працівників кафедри романо-германських мов і перекладу з випускниками загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. І. Пулюя смт. Гримайлів Тернопільської області.
Довідка про школу: Початкову освіту в Гримайлівській загальноосвітній школі здобув Іван Пулюй, фізик й електротехнік світового рівня, перекладач Біблії, публіцист, громадський діяч, уродженець селища Гримайлів. Із 1991-го року при школі діє музей видатного земляка, винахідника Х-променів. В експозиції – копії документів, світлин, праць Івана Пулюя, зокрема й Біблія, перекладена українською мовою Іваном Пулюєм спільно з Пантелеймоном Кулішем та Іваном Левицьким.

Визначними випускниками сучасності є Тарас Прокопишин, український журналіст і медіаменеджер, співзасновник і керівник онлайн-журналу «The Ukrainians», фіналіст Премії імені Георгія Ґонґадзе 2019 року; Андрій Затонський, учасник чоловічого вокального квартету «Акорд», що сповідує академічну манеру співу і здобув високе визнання серед шанувальників музичного мистецтва. Стіни школи є рідними й для доцента кафедри романо-германських мов і перекладу Оксани Теплої.
Із вітальним словом до випускників звернулася завідувач кафедри доктор філологічних наук, професор Марія Личук. Марія Іванівна закцентувала на перевагах здобуття освіти на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України, презентувала кафедру романо-германських мов і перекладу, що забезпечує підготовку студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр», «Магістр» денної і заочної форми навчання за напрямом 035 «Філологія».

Наставник академічної групи 4 курсу кандидат педагогічних наук Олена Сиротіна дала корисні поради та рекомендації щодо психологічної адаптації студентів-першокурсників, подолання невпевненості, проходження стресових ситуацій особливо на першому курсі навчання.
Як представник приймальної комісії гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Філологія» (германські мови та літератури (переклад включно), (Англійська мова та друга іноземна) асистент кафедри Юрій Рожков розповів про умови вступу та про хід вступної кампанії 2021 року.

До проведення заходу також долучилися студентки спеціальності «Філологія (германські мови та література (переклад включно), (Англійська мова та друга іноземна) першокурсниці Юлія Дяченко, Олена Краснова, третьокурсниця Владислава Литвин, четвертокурсниця Аліна Чеберяко.

Дівчата розповіли майбутнім абітурієнтам про переваги та перспективи обраної спеціальності, про наукову роботу студентів, науково-практичні конференції, в яких вони регулярно беруть участь.

Староста групи Філ-17002б Чеберяко Аліна поділилися досвідом одночасного навчання студентів гуманітарно-педагогічного факультету у Поморській академії (м. Слупськ, Польща) і в НУБіП України за програмою подвійних дипломів. Студенти мають змогу розвивати свої здібності у вокальних, танцювальних та театральних гуртках. Кожен зможе знайти себе і розвинути свій талант.

Студентка Литвин Владислава продекламувала власний вірш про гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України.
To be or not to be
Стоїть у вас питання?
Вступай до нас в НУБіП -
Ми здійснюєм бажання.

Чудовий наш факультет :
Він славиться найкращим!
Ми успіх бачили в лице,
Й всі перемоги наші!

Тож, любі абітурієнти,
Приєднуйтесь до нас!
Щасливі роки гарантуєм
Й навчання буде просто клас!

Старшокласники з цікавістю слухали інформацію про університет, гуманітарно-педагогічний факультет і ставили питання щодо умов вступу, проживання та студентського дозвілля.
Насамкінець учні подякували науково-педагогічним працівникам за плідну зустріч та виявили бажання відвідати День відкритих дверей.
Колектив кафедри висловлює вдячність директорові школи Віталієві Ярославовичу Капелюху і класному керівникові Ользі Теодорівні Ющишин за сприяння в організації зустрічі!

 


Оксана Тепла, доцент,
Олена Сиротіна, старший викладач
кафедри романо-германських мов і перекладу

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook