НДГ розпочали посів соняшника…

14 квітня 2021 року
     Весна вносить корективи у строки початку посіву пізніх зернових і технічних культур.

     Завдання знайти компроміс між температурою ґрунту та не втратити дорогоцінну вологу. Отже, враховуючи ці фактори, вчора Навчально-дослідне господарство «Великоснітинське» розпочало посів соняшнику. В цьому господарстві заплановано посіяти більше 600 га цієї культури. Сівалка та техніка для підготовки ґрунту налагоджена повністю і працюють в зв’язці. Спочатку, за технологічною картою, проводиться передпосівна культивація на глибину заробки насіння, практично зразу за культиватором працює сівалка, а слідом – обприскувач вносить ґрунтовий гербіцид. Все насіння якісне, добре протруєне. Одночасно з посівом вносяться в рядки мінеральні добрива: нітроамофоска з розрахунку 130 кг/га та сульфат амонію також 130 кг/га.

     Станом на сьогоднішній ранок вже посіяно 110 га. Роботи продовжуються.
     У підготовці посівної техніки в цьому році брали участь студенти механіко-технологічного факультету, що перебували в цей час на виробничій практиці у Великоснітинському НДГ.

     Під урожай 2021 року в НДГ НУБіП України планується посіяти 953 га соняшника. Середня планова урожайність – не менше 3 т/га.
     Господарства контролюють стан озимини. Відбулося відновлення вегетації, внесені мінеральні добрива, формується вторинна коренева система. На черзі захист від хвороб та бур’янів.

Василь Туринський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ,
Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook