Профілактика суїцидальної поведінки серед студентської молоді

17 березня 2021 року

17 березня 2021 р. у ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП Ураїни» відбувся онлайн-семінар «Профілактика суїцидальної поведінки серед студентської молоді», який провів практичний психолог Богдан Когут для класних керівників студентських груп.

Педагоги були ознайомлені з нормативними документами, якими необхідно керуватися при здійсненні профілактичної роботи з питань попередження суїцидальних тенденцій. Зокрема, це Закони України «Про охорону дитинства», «Про запобігання та протидію домашньому насильству», «Про протидію боулінгу», лист МОН України «Щодо профілактики суїцидальних тенденцій серед учнів» та інші документи. Психолог підкреслив, що суїцидальна поведінка не є виключно медичною чи психологічною проблемою. Причини такого складного феномену криються в соціальних, економічних, психологічних, культурних, медичних факторах ризику. Практичний психолог коледжу назвав причини і види суїцидів та мотиви суїцидальної поведінки молодих людей, детально роз’яснив поведінкові та емоційні ознаки суїциду і навів приклади такої поведінки.

У ході роботи семінару було окреслено систему роботи з питань профілактики суїцидальної поведінки, що включає такі компоненти:

1. Просвіта учасників освітнього процесу.

2. Створення позитивного психологічного клімату в колективі.

3. Психологічна та педагогічна діагностика суїцидальних тенденцій.

4. Консультування та корекція поведінки студентів.

5. Визначення «групи ризику» серед студентів і здійснення систематичного контролю їхньої поведінки.

6. За потреби переадресування осіб суїцидальної «групи ризику» спеціалістам медичного профілю.

 

Учасники семінару визначили роль співпраці адміністрації коледжу, практичного психолога, класних керівників груп, викладачів-предметників та батьків у питанні профілактики суїцидальної поведінки серед студентів як надзвичайно важливу.

  Богдан Когут,

 практичний психолог

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook