Підготовку до пожежонебезпечного періоду роменські лісівники проводять новопридбаною технікою

12 квітня 2021 року
Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства

 Поновлення мінералізованих смуг, що слугують бар’єром для розповсюдження вогню, роменські лісівники проводять новопридбаним дисковим агрегатом типу АГ.

Це цьогорічні інвестиції лісгоспу у розвиток виробничої бази. Дане обладнання також планують використовувати для догляду за лісовими культурами в міжряддях.

«Агрегат призначений для обробки грунтів всіх типів човниковим способом, завдяки якому створюється оптимальна природна структура грунту., зберігається грунтова волога. Це сприяє зростанню рослин», - коментує переваги придбання головний лісничий Роменського лісгоспу Сергій Івашкін.

За словами фахівця, агрегат об'єднує у собі функції плуга, лущильника, культиватора і дискової борони. Завдяки цьому забезпечується рівномірний розподіл органічних добрив по всій глибині оброблюваного шару грунту з подрібненням і закладенням рослинних залишків у грунт, що підвищує його стійкість до ерозійних процесів і збільшує здатність вбирання вологи.

Також агрегат може комплектуватися з висіваючим адаптером, що одночасно дозволяє проводити обробку грунту і розкидати мінеральні добрива або сіяти сидерати.

 

Джерело: Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства.

http://www.sumylis.gov.ua/pres-sluzhba/novini-lisgospiv/2577-pidgotovku-do-pozhezhonebezpechnogo-periodu-romenski-lisivniki-provodyat-novopridbanoyu-tekhnikoyu.html


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook