На Сумщині вогнеборці приборкали шість масштабних загорянь сухої рослинності

8 квітня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

18.jpg

6 квітня пожежно-рятувальні підрозділи області шість разів залучалися до ліквідації масштабних загорянь сухої рослинності в містах Білопілля, Шостка, у Роменському районі та на території Краснопільської, Путивльської, Буринської об'єднаних територіальних громад. Загальна площа пройдена вогнем склала більше 25 га.

Так, 12:34 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про загоряння залишків сухої рослинності поблизу с. Наумівка на Краснопільщині. Вогонь охопив площу в 5 га сухої рослинності та 1 га лісової підстилки в розташованому поруч лісовому масиві. У приборканні пожежі разом із краснопільськими рятувальниками та сільськими вогнеборцями із Угроїд активну участь взяли місцеві жителі - батько разом з 18-річним сином. О 14:30 загоряння вдалося локалізувати та запобігти переростанню пожежі в лісі у верхову крон дерев А о 15:20 полум'я повністю приборкали.

А о 15:12 в м. Білопілля рятувальники були викликані на вул. Крачківську, де на території місцевого кладовища загорілася суха рослинність. Площа горіння складала близько 1 га. Рятувальники відвернули небезпеку безпосередньо від поховань та о 15:40 локалізували пожежу, а о 15:55 її остаточно приборкали.

Вже у вечері о 21:14 до Служби порятунку надійшло тривожне повідомлення про загоряння сухої рослинності в Роменському районі в с. Перехрестівка, де вогонь погрожував як житловому сектору, так і розташованій неподалік виправній колонії. Як було встановлено горів очерет на площі близько 1 га. На гасіння залучили роменських рятувальників та відомчу добровільну команду колонії. Спільними зусиллями о 21:55 пожежу локалізували та відвернули небезпеку від житлового сектору села і території виправної колонії. О 23:25 загоряння ліквідували повінстю.

О 22:24 відділення чергових караулів 23-ї та 15-ї державних пожежно-рятувальних частин були викликані з міст Буринь та Путивль в район кордону двох об'єднаних територіальних громад - Буринської та Путивльської. Поблизу с. Дич загорівся очерет загальною площею близько 10 га. На гасіння також залучили місцеву пожежну команду с. В'язенка. Ускладнювало ситуацію те, що горіння відбувалося у болотистій важкодоступній для техніки місцевості. О 23:30 спільними зусиллями вогнеборцям вдалося локалізувати пожежу, а о 00:45 - ліквідувати.

Всього на гасіння шести пожеж загорянь сухої рослинності залучалося від Державної служби України з надзвичайних ситуацій - 28 чоловік особового складу та 9 одиниць техніки, від добровільної та місцевих пожежних команд - 8 працівників та 3 одиниці техніки.

За попередніми висновками фахівців, всі ці загоряння спричинило необережне поводження з вогнем. Рятувальники наголошують, на Сумщині зросла пожежна небезпека, тому громадянам треба бути обережними з вогнем, не спалювати сухостій та сміття, не провокувати пожежі у природних екосистемах, а при виявленні займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонувати за номером «101»!

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

https://www.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/122799.html

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook