Навчально-методичний онлай -семінар «Академічна доброчесність – інструмент забезпечення якості освіти»

31 березня 2021 року

30 березня 2021 року відбувся навчально-методичний онлайн-семінар «Академічна доброчесність – інструмент забезпечення якості освіти» для здобувачів освіти та викладачів коледжу. Захід організовано Комісією з питань академічної доброчесності та економічним відділенням коледжу.

Семінар проходив на платформі Google Meet. Модератором семінару була Алла Гнатюк, кандидат економічних наук, доцент, голова Комісії з питань академічної доброчесності.

Учасників семінару привітав к.е.н., заступник директора з навчальної роботи ВСП «РФК НУБіП України» Царук В.Ю., який розповів про Положення про академічну доброчесність коледжу, яке встановлює загальні моральні принципи та правила етичної поведінки осіб, які працюють і навчаються в коледжі, якими вони мають керуватися у своїй діяльності.

Навчально-методичний семінар складався з 3 блоків:

  • Загальна інформація про концепцію академічної доброчесності та не доброчесності;
  • Дотримання академічної доброчесності та методи виявлення академічної не доброчесності;
  • Відповідальність за недотримання академічної доброчесності.

Розпочав роботу В’ячеслав Долід (кандидат історичних наук, доцент, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти), який проінформував учасників семінару про академічну доброчесність як складову внутрішньої системи забезпечення якості освіти, про сукупність етичних принципів та правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової діяльності.

Ірина Мартинова, завідувачка економічного відділення, під час виступу розповіла про десять принципів академічної доброчесності для викладачів.

Про світовий досвід у розбудові системи академічної доброчесності та етики, на прикладі Міжнародного центру академічної доброчесності, розповів здобувач освіти 2 курсу, 5-ОБ групи спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Вадим Догадін.

Серед нагальних питань, які обговорювалися учасниками семінару (к.е.н., викладач економічних дисциплін Оксана Немкович, завідувач відділення програмування Ірина Якимчук та к.т.н., викладач циклової комісії землевпорядних дисциплін Петро Біда) були питання щодо практичного аспекту виявлення та запобігання плагіату у наукових, навчально-методичних та бакалаврських проєктах, а також огляд нормативних документів щодо запобігання академічному плагіату.

Жвавий інтерес студентської та викладацької аудиторії викликала тема: «Відповідальність за порушення академічної доброчесності», яку підготувала викладач економічних дисциплін Юлія Тумас.

Семінар відбувся на високому організаційному рівні.

Алла Гнатюк 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook