Київська область: чергова жертва самовільного випалювання трави

2 квітня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 Незважаючи на всі заборони, прохання, штрафи, інформування, селяни й далі продовжують випалювати трав’яний настил.

Тільки впродовж доби рятувальники Київщини залучалися до ліквідації 53 пожеж, 39 з них - це пожежі в природних екосистемах на площі 39 гектарів. Нажаль більшість цих загорань є наслідком низького рівня свідомості громадян, адже загорання сухої трави та торфовищ не є спонтанним - це не самозаймання , а якраз наслідок людської діяльності.

Люди нажаль не розуміють, що вони шкодять не тільки екосистемі, а й самим собі, забруднюючи повітря, яким дихають, знищуючи їх же житлові будинки та навіть забираючи життя.

Так до рятувальників Білоцерківського району надійшла інформація, що між вул. Молодіжною та вул. Незалежності в с. Йосипівка, де вигорів трав’яний настил, виявлено обгорілі фрагменти тіла людини, а поряд господарські граблі. Встановлено, що ймовірно тіло належить жінці, яка того дня пішла з дому та не повернулася.

Ось так ціною за підпал трави – можливо стало життя людини.

Шановні громадяни!

Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки!

18.jpeg

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

https://www.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/122554.html

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook