Міжнародний день сміху в НУБіП України відзначили онлайн

2 квітня 2021 року
     1 квітня 2021 року весь світ відзначає Міжнародний День сміху і жартів, не виключенням є і наш Університет. З тісної співпраці з колегами ННЦ виховної роботи та соціального розвитку і директором Геннадієм Ржевським, провідними фахівцями відділу виховної роботи та студентських справ Володимиром Гонським, Каріною Арзуманян, Яриною Бурган, адміністрацією студентського містечка директором Сергієм Стецюком, студентськими організаціями факультетів/ННІ та студентських рад гуртожитків НУБіП України було організовано та проведено святкування в форматі онлайн з метою зарядитись позитивною енергією, покращити настрій як студентам, так і викладачам.

     На початку заходу Геннадій Ржевський поділився цікавою інформацією з історії виникнення свята, яке відомо із XVII століття, «батьками-засновниками» якого вважають англійців. Понад триста років тому відомий англійський письменник і антиквар Джон Обрі, який збирав не лише старі цінні речі, а й усілякі кумедні історії, чутки, плітки та лондонські анекдоти, вперше згадав про «Свято дурників». За кілька років гурт молодих лондонців квітневого ранку запрошував містян до Тауера – мовляв, там відбувається цікаве й незабутнє видовище – миття левів.

     Утім, дехто сумнівається в тому, що День сміху «винайшли» саме британці, й надає пальму першості у цьому французам. В Україні День сміху з’явився приблизно наприкінці XVIII століття, а остаточно затвердився у ХІХ ст. Його, як і новорічне свято, «завезли» іноземці. Тодішня преса рясніла першоквітневими жартами – здебільшого досить невинними. Традиція розігрувати цього дня рідних, друзів та колег збереглася й донині.
     Цей день не внесено ні в які календарі знаменних дат і всенародних свят, але його цілком можна віднести до міжнародних, оскільки він з однаковим успіхом відзначається й у Росії, і в Німеччині, і в Англії, і у Франції, і в Скандинавії, і навіть на Сході. В одних країнах 1 квітня називають День сміху, в інших — День дурня. У цей день кожен хоче пожартувати над кимсь, тож ніхто не застрахований від розіграшів і навіть найсерйозніші люди мимоволі посміхаються. Не виключенням стало випробування для професорсько-викладацького складу, які поділилися зі студентами найкумеднішими історіями зі свого студентського життя. Таким нетривіальним способом НУБіП ще раз довів, що для прогресивного освітнього закладу немає меж і кордонів.

     Володимир Гонський підтримав хвилю та розповів декілька гуморесок, заспівав жартівливі і всім знайомі пісні, запропонував конкурс-розіграш, в якому студенти змогли проявити кмітливість, пожартувати та продовжити виступ своїми власними сюжетами з життя, анекдотами, жартівливими історіями.

     Активну участь в жартівливих батлах, гуморесок та анекдотів про студентське життя мінливе і непередбачуване, але завжди сповнене гарним настроєм і веселими ситуаціями поділились студенти Павло Паламарчук, Анатолій Незгодюк, Ангеліна Волощук, Олексій Ситник, Аліна Туровнік, Олександр Нікітенко, Олекасандр Теребус (факультетів ХТІ та ЯП, АБФ, ФЗРБТЕ, ГПФ, ФАМ, ЕФ).

     Олена Наумовська (в.о. завідувача кафедри екології, агросфери та екологічного контролю, куратор 1 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології) подякувала за вперше креативно організоване свято Гумору та залюбки згадала свої студентські жарти, веселі історії студентського життя.
     Татьяна Чернега (доцент кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин, куратор 4 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології) також з інтересом брала участь в жартах, веселих розповідях, поділилась анекдотом.
     А студенти згадали класиків українського гумору С. Руданського, С. Олійника та П. Глазового, а також мали змогу порівняти студентські часи різних поколінь українців. Ось так, навіть жартуючи, родина НУБіП України стає ще ближчою та міцнішою. Не дарма кажуть: «Вміння жартувати та сміятися над собою – риса справжньої Людини з великим серцем, яке відкрите світу».

     Всі глядачі та учасники висловили свою вдячність до проведення такого роду свята. Бажаємо нашим жартівникам творчої наснаги та гумористичних перемог!

Посміхайтесь частіше, друзі. Сміх подовжує життя та зміцнює імунітет!
Зі святом Вас!

Каріна Арзуманян,
провідний фахівець відділу
виховної роботи та студентських справ
Геннадій Ржевський,
директор ННЦ ВР і СР

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook