Збірна НУБіП України з гирьового спорту – бронзові призери Чемпіонату України серед студентів 2021

31 березня 2021 року
м. Київ
   27-28 березня під керівництвом Союзу гирьового спорту України в малій залі столичного Палацу спорту відбувся Чемпіонат України з гирьового спорту серед студентів за правилами СГСУ (ІІІ ранг).

     Всього у змаганнях взяли участь 91 студент з 25-ти ЗВО Харківської, Житомирської, Миколаївської, Львівської, Полтавської, Донецької, Рівненської, Волинської, Одеської, Київської областей і міста Києва.
     Столицю представляли п`ять вишів: Київський університет імені Бориса Грінченка, Військовий інститут телекомунікацій та інформації, Національна академія внутрішніх справ, Національний університет біоресурсів і природокористування України та Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
     Спортсмени змагалися в ривку протягом 12 хвилин з довільною зміною рук без постановки гирі на поміст. Чоловіки в семи вагових категоріях з вагою гирі 32 або 24 кг, а жінки в чотирьох вагових категоріях з вагою гирі 24 або 16 кг.

     Від нашого університету було заявлено 14 студентів-спортсменів – 5 дівчат і 9 хлопців. На жаль через хворобу 3 студенти не змогли взяти участь у змаганнях. Однак, ті що лишилися демонстрували неабияку міць та витривалість, силу духу та жагу до перемоги, особливо дівчата.
     Серед хлопців найвищу сходинку – 3 місце зайняв Максим Древіч (агробілогічний факультет), 4 місце – у Олесандра Короткого (факультет ветеринарної медицини). Гарні результати показали наші дебютанти – студенти спеціальності «Фізична культура і спорт» Владислав Кузьменко, Євгенія Кедич і Олесандр Коршак, посівши відповідно 5-те, 6-те і 8 місця. Серед дівчат найвище 4 місце у Юлії Гусак (ННІ ЛСПГ), 5 місце у Людмили Кузько, а 7-му позицію вибороли три студенти – Іванна Яковишина, Тетяна Квач, Георгій Герцег.

     В результаті боротьби в командному заліку золото завоювала команда Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова, срібло – Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка, бронзу Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Вітаємо наших студентів-гирьовиків із вдалим виступом!

 

Віталій Андріяш,
викладач кафедри фізичного виховання

гуманітарно-педагогічного факультету
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook