Фотовиставка «Землеустрій: минуле та сьогодення»

29 березня 2021 року

29 березня відкрилася виставка на тему «Землеустрій: минуле та сьогодення», що буде тривати до 31 березня 2021 р.

Тридцятирічна історія земельної реформи України наближається до логічного завершення, відкриттям  ринку сільськогосподарських земель. Рушійною силою трансформування земельних відносин в державі є галузь геодезії та землеустрою. В останні десятиріччя галузь переживає надзвичайно інтенсивний розвиток, який викликаний новими технологія одержання інформації про просторові характеристики об’єктів на поверхні Землі, в тому числі засоби дистанційного зондування, супутникової навігації, геоінформаційного моделювання, штучного інтелекту тощо.

 Метою заходу стала презентація професії інженера землевпорядника, фахівця галузі геодезії та землеустрою. На виставці були представлені історичні експонати такі як Карта землеустрою  Острозької губернії 1896 р., план земельної ділянки 1905 р договір купівлі-продажу земельної ділянки 1935 р., проектів землеустрою та перших нормативних актів регулювання земельних відносин в суверенній Україні. Космічні знімки й аерознімки, електронні геодезичні прилади та безпілотний літальний апарат знайомили відвідувачів із сучасний періодом галузі.

Окрасою виставки стала фото зона, центральним об’єктом якої став рекламний банер спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». Дизайнером якого є викладач землевпорядних дисциплін Кушнірук О.М.. Хочемо подякувати Олександру Миколайовичу за чудову роботу.  

Захід викликав зацікавленість у присутніх.  Адже викладачі циклової комісії вбачають своїм завданням донести до здобувачів освіти нові тренди, за якими геодезія та землеустрій розвиватимуться у найближчі десятиріччя,  що дозволять їм у подальшому зберігати конкурентоспроможність на вітчизняному, європейському та глобальному ринках праці.

 Неля Русіна 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook