Відновлення лісів на Луганщині займе десятки років

26 березня 2021 року
Луганська обл.

В онлайн-форматі відбувся круглий стіл на тему «Розвиток міжвідомчої координації для моніторингу, запобігання та боротьби з лісовими пожежами». Модератором виступив керівник Регіонального східноєвропейського центру моніторингу лісових пожеж, професор кафедри лісівництва НУБіП Сергій Зібцев. У обговоренні взяли участь представники лісового господарства Житомирської та Луганської областей. Ці регіони найбільше постраждали від лісових пожеж у 2020 році.

Учасниками наради від Житомирської області зазначено, які саме заходи проведено для попередження та мінімізації загоряння та наслідків. Зокрема, придбаного обладнання та устаткування, терміни та порядок відтворення лісів (приблизно 7 тис. га відтворення лісів в рік). Зазначено, що державні лісогосподарські підприємства Житомирської області суттєво збільшили обсяги вирощування посадкового матеріалу для забезпечення додаткових робіт з відтворення лісів.

Представником «Житомироблагроліс» наголошено, що необхідність проведення оцінки впливу на довкілля та дотримання вимог сезону тишу унеможливлює вчасну ліквідацію наслідків лісових пожеж та сприяє розмноженню шкідників та хвороб пошкодженої деревини.

Сергієм Зібцевим надано узагальнення існуючої ситуації з попередження та недопущення катастрофічних наслідків лісових пожеж. Серед іншого наголошено, що пожежонебезпечний період суттєво збільшився. “Працівники лісового господарства мають це враховувати”, – підсумував пан Зібцев.

May be an image of 2 people

Захід відбувся за сприяння проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України»

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/161133/

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook