Викладачі кафедри банківської справи та страхування, а також студенти фінансисти на GLOBAL MONEY WEEK 2021

24 березня 2021 року

 

 

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – щорічна міжнародна інформаційна кампанія, що включає заходи на фінансову тематику для дітей та студентів ВУЗів. Її офіційне гасло – «Навчайся! Накопичуй! Заробляй!».
Це тиждень, коли у різних країнах світу проходить безліч заходів, уроків, лекцій, воркшопів, майстер-класів, змагань і конкурсів задля підвищення фінансової обізнаності молодого покоління.
 
«Бережіть себе, бережіть свої гроші!» – це офіційна тема Global Money Week у 2021 році. Зазначену тему використали доценти Олена Жарікова та Руслана Мамчур, плануючи просвітницькі заходи для студентів-фінансистів 1-го та 3-го курсів на кафедрі банківської справи та страхування
Тема наголошує на важливості збереження здоров’я та фінансової стійкості населення в умовах сьогодення. А отже проведені викладачами дебати та тренінги щодо користування фінансовими послугами онлайн (модератор заходу – доцент Жарікова О.Б.) та складання сімейного бюджету (модератор заходу – доцент Мамчур Р.М.) викликали жваву цікавість з боку студентів економічного факультету.
Вперше у світі заходи Global Money Week було проведено у 2012 році. Відтоді учасниками руху з фінансової просвіти стали понад 40 мільйонів осіб з понад 170 країн. З 2020 року організатором Global Money Week на глобальному рівні є Міжнародна мережа фінансової освіти при Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD/INFE). Національний банк України – член OECD/INFE та офіційний координатор свята в Україні.
Програма Global Money Week 2021 року передбачала низку заходів, серед яких студенти 1 курсу скороченого терміну навчання прийняли участь у вебінарі «Еволюція монетарної політики НБУ за роки незалежності».
Спікер – Володимир Лепушинський, Директор Департаменту монетарної політики та економічного аналізу, Національний банк України.

Учасники заходу дізналися про основні віхи у розвитку монетарної політики в Україні та особливості збереження цінової стабільності в часи глобальної невизначеності.

Найбільша кількість питань від студентів стосувалася інфляційних процесів у країні та шляхів їх подолання.

У продовження теми доповіді спікер зупинився на передумовах переходу НБУ до режиму інфляційного таргетування, з метою проведення політики держави щодо зниження рівня інфляції та зростання ВВП.

 

 Студенти 3 курсу прийняли участь у вебінарі «Як та коли виник Національний банк України?»
Спікер – Денис Толочко, директор Музею грошей, Національний банк України.

Учасники заходу познайомилися з історією становлення та розвитку банківської справи в Україні, дізналися, як виник центральний банк та з’явилась гривня, де виготовляють українські гроші.

Цікаво, що перші гривні друкувалися не в Україні, а банкноти великих номіналів – в Англії, де було забезпечено найвищий їх захист. Друкарське кліше гривні було привезене в Україну лише у 1995 році, після чого проведено грошову реформу, за якої кожні 100000 купоно-карбованців підлягали обміну на 1 гривню.

 

Окремо спікер вебінару зупинився на виготовленні пам’ятних монет, першу з яких було присвячено копанню картоплі.

 

Хочеться висловити подяку організаторам за проведені на високому професійному рівні заходи та за можливість прийняти в них участь.

 

Доценти кафедри банківської справи та страхування

 

Олена Жарікова, Руслана Мамчур 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook