ЯПОНСЬКІ ЗАМАЛЬОВКИ

15 березня 2021 року
ЯПОНСЬКІ ЗАМАЛЬОВКИ
Лекція з дисципліни «Етнокультурологія» 15 березня 2021 року була особливою –до студентів завітав Андрій Накорчевський, який розповів багато цікавого про культуру Японії. І хоча зустріч відбувалася дистанційно, та у віртуальній авдиторії, де зібралося понад 80 слухачів, відбулося жваве спілкування. Студенти-першокурсники спеціальності «Захист і карантин рослин» та факультету тваринництва та водних біоресурсів ставили цікаві запитання і отримали вичерпні відповіді.
 
 
Андрій Накорчевський надзвичайно цікава особистість - сходознавець та ландшафтний архітектор, який 30 років жив і працював у Японії, професор університету Кейо (KeioUniversity) в Токіо, автор та перекладач книжок "Сінто", "Японський буддизм", "Японські сади", "Самурайські пісні", "Дао де дзін", майстер-професор шкіл ікебани Ікенобо та Охара.
Японія - країна, яка має багато особливостей та відмінностей порівняно з Україною, тому студентам було цікаво дізнатися і про японську гостинність та толерантність, і про поєднання традиційного і сучасного в японських оселях, і про навчальний процес в японських університетах та багато іншого.
Та чи не найголовніше, на що звернув увагу наш гість, – це роль традиційної етнічної культури в розбудові сучасної Японії, адже японці дуже шанують власну історію та культуру, традиційні ремесла та свята. І саме це допомогло Японії стати однією з найрозвиненіших країн світу після другої світової війни та зберегти це лідерство і сьогодні. Країна вранішнього сонця нині експортує по всьому світу не тільки найпередовіші технологічні розробки, а й популяризує свою унікальну культуру. Отож нам є чого повчитися у японців.
Студентству дуже сподобалася зустріч, яка, за словами першокурсниці Євгенії Масько «виявилася дуже вражаючою, цікавою, та головне - інформативною і корисною. Тепер на майбутнє планую відвідати та подорожувати Японією».
Дуже дякуємо панові Андрію Накорчевському за співпрацю!
 

Ярина Пузиренко,

 доцентка кафедри культурології
 
 
 

    

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook