Вивчаємо інноваційні ІТ-рішення для точного землеробства дистанційно. Студенти групи АІ 1801 відвідали онлайн-виставку Trimble

20 березня 2021 року
   Сучасні реалії, пов’язані з пандемією COVID-19, спонукають світові корпорації до організації й проведення виставок власних розробок у незвичних форматах. Зокрема 11 березня 2021 р. на онлайн-платформі trimbleshowru.vfairs.com пройшла виставка інновацій для точного землеробства від американського розробника систем визначення локації за сигналами супутникових систем глобальної навігації (GPS) – компанії Trimble.
   Студенти групи АІ-1801 та наставник групи – Володимир Скібчик відвідали виставку, де ознайомилися з сучасними ІТ-рішеннями Trimble для різних сфер господарської діяльності.
   Виставкова експозиція складалася з п'яти віртуальних стендів: автоводіння та курсовказування; управління даними; управління водними ресурсами; управління витратою і внесенням; спеціальні рішення.
   За кожним стендом були закріплені експерти Trimble. У режимі відео-конференції вони надали вичерпну інформацію стосовно характеристик і функціоналу представленої продукції.
   Для оптимізації процесу прийняття управлінських рішень компанія Trimble пропонує технології, що дають фермерам можливість не тільки збирати інформацію, а й ділитися та керувати нею в межах всього господарства, забезпечуючи підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва. Рішення Trimble охоплюють системи курсовказання та автоматичного керування, консультації у сфері агрономії, аналізу даних і хмарний сервіс для роботи з ними, контролю потоку та внесення речовин, керування водними ресурсами, а також рішення для збирання врожаю.
Детальну інформацію щодо можливостей використання розробок представлених груп ІТ-рішень можна було отримати на спеціальних відео-конференціях. Тут можна було як задати запитання експерту-доповідачу, так і поспілкуватися й почути думки, відгуки й пропозиції користувачів продукції Trimble, науковців, розробників подібних ІТ-рішень для аграрного бізнесу.
   Найбільше зацікавлення у студентів викликала система автоматичного водіння Autopilot Electric Motor Drive, яка є універсальною для будь-якої техніки й складається з електромотора системи Ez Pilot-SAM200 та навігаціонного контролера системи Autopilot-NavIII. Дисплей, навігаційний контролер і мотор з легкістю можна адаптувати й використати на різній техніці в залежності від виду сільськогосподарських робіт. Зміна системи займає менше 1 години й не потребує додаткових датчиків чи налаштувань систем техніки.
   Не менш цікавою виявилася демонстрація системи диференціального внесення матеріалів Field-IQ, що дає змогу адаптивно контролювати норми внесення різних матеріалів, нормувати подачу насіння та запобігати перевитраті насіння і добрив. Окрім цього, система контролює швидкість подачі матеріалу та відстежує появу забивання секцій сільськогосподарських машин.
   Продукція компанії Trimble користується попитом у сільськогосподарських товаровиробників 140 країн світу, в тому числі й України. Представлені рішення дають аграріям можливість оптимізувати наявні ресурси для отримання максимального прибутку. Рішення Trimble враховують специфіку сезонів, характеристики сільськогосподарських культур, типи рельєфу та розміри господарства й можуть використовуватися як з імпортною, так і вітчизняною технікою.

 

Володимир Скібчик,
заступник декана з навчальної та виховної роботи
механіко-технологічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook