СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ОПП "ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКА, ЕЛЕКТРОТЕХНІКА ТА ЕЛЕКТРОМЕХАНІКА" НА БАЗІ ПП «КАЧАН-07»

19 березня 2021 року

 IMG 3380     

     Україні необхідно мати запаси зерна, які б задовольняли щоденні потреби в зерні і продуктах його переробки усіх споживачів. Створенням таких запасів займається елеваторна промисловість. Вона не тільки приймає в свої зерносховища зерно, але й проводить велику роботу по зберіганню і покращенню його якості, при виключенні втрат. 

      Важливим моментом для майбутніх фахівців-енергетиків є поєднання теорії і практики. Здобуті знання та навички допоможуть закріпити теорію, яку здобувачі вищої освіти отримали на лекційних заняттях та підготують їх до реального застосування уже на виробництві. 

IMG 3371IMG 3374     

     18 березня 2021 р. завідувачем кафедри енергетики і автоматики Василем РАМШЕМ проведено комплексне виїзне заняття з дисциплін: «Проектування систем електрифікації, автоматизації та електропостачання» для здобувачів вищої освіти ОС «Магістр» в групі Е-51М та «Електропривод виробничих машин і механізмів» для здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» в групах Е-22СК, Е-23СК. Мета заняття полягала в  ознайомленні із технологічним процесом, умовами вибору електрообладнанням та автоматизацією  сушіння зерна на елеваторі ПП «Качан-07», який розташований в с. Лапшин Тернопільської області.

      Сучасний елеватор забезпечує виконання всіх операцій з максимальною ефективністю і надійним забезпеченням збереження зерна.

      Даний елеватор належить компанії ТОВ «АВК АГРО» та надає повний спектр послуг з приймання, очищення, сушіння і зберігання зерна відповідно до затверджених стандартів.

IMG 3304IMG 3401       

     Про особливості роботи підприємства, функціонування всіх ділянок елеватора, що складають основу технологічної схеми, принципи розрахунку й розміщення електрообладнання здобувачів вищої освіти проінформував головний інженер Степан ФУРДЕГА. Виробнича потужність  елеватора становить 15 тис. т. одночасного зберігання зернових культур. Об’єм виконаних будівельно-монтажних робіт та організація проведення роботи говорять про високий рівень  виробництва.

      Тематика заняття стосувалась теоретичних та практичних основ функціонування та автоматизації зерносушильного обладнання.

IMG 3352IMG 3388     

     Сушіння зерна до стандартної вологості, при якій забезпечується тривале і стабільне його зберігання на елеваторах одна з найважливіших операцій в післязбиральної обробки врожаю. Система автоматизації даного елеватора допомагає в повному обсязі стежити за роботою обладнання і управляти технологічними процесами зберігання та сушіння зерна в автоматичному режимі, практично без втручання обслуговуючого персоналу.

IMG 3334     

     Крім того, представники ПП «Качан-07» розповіли про умови роботи та перспективи кар’єрного зростання своїх працівників, можливості проходження виробничої практики  на даному підприємстві та подальшого працевлаштування випускників після завершення навчання. 

           Присутні задали багато практичних запитань та отримали на них змістовні відповіді.

IMG 3379     

     Такі виїзні практичні заняття та подальша співпраця кафедри енергетики і автоматики з виробничниками дозволить покращити якість практичної підготовки здобувачів вищої освіти та забезпечити здобуття ними відповідних фахових компетентностей за освітньою програмою «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», необхідних для подальшої професійної діяльності.

Старший викладач кафедри енергетики і автоматики
Петро ДАРМОРІС 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook