Студенти-спортсмени збірної НУБіП України з легкої атлетики посідають високі місця у змаганнях як міського, так і національного рівнів

18 березня 2021, 13:03
     У період карантинних обмежень збірна НУБіП України з легкої атлетики працює в онлайн-режимі, а студенти-легкоатлети перших курсів тренуються на заняттях із загальної фізичної підготовки.

     В цьому році у календарному плані змагань міста Києва на кінець зими і початок весни заплановані лише змагання серед майстрів в приміщенні. На жаль, змагання серед студентів з легкої атлетики наразі призупинені. Однак, наші викладачі шукають альтернативні можливості для участі студентів у змагальній діяльності.
     Зараз є дуже популярними так звані Тrail або кросові забіги. Такі змагання в Україні, а зокрема у Києві, організовує Wild Way Ukraine. У цих забігах можуть брати участь всі бажаючі, хто полюбляє бігати, або займається легкою атлетикою. Так, в лютому біля міста Києва в селищі Конча-Заспа було проведено зимовий крос «Wild North Way», що мав на меті популяризацію здорового способу життя та різновидів активного відпочинку, розвиток трейлового бігу, популяризацію культури загартування взимку, підвищення змагального духу серед спортсменів та любителів, розширення дружніх зв’язків між спортивними клубами та організаціями.

     У рамках заходу, для учасників різних вікових груп, були проведені забіги на дистанції у 24 і 12 кілометрів. Від нашого університету в забігу на 12 км взяли участь двоє студентів з факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Серед чоловіків – Андрій Попадін, який посів 30 місце зі 175-ти учасників, а серед жінок – Софія Гармаш, що виборола 5 позицію з-поміж 96-ти учасниць. Окрім зимового забігу, 14 березня Софія взяла участь у змаганнях Wild Top Trail або Стежка Дикої Топки, що проходили у місті Вишгороді Київської області. Забіг уявляв собою біг пересіченою місцевістю з крутими підйомами і швидкими спусками по камінню та долання болотистих ділянок. На фініші Софія Гармаш була шостою серед 55 учасниць.

     Ще одним різновидом легкої атлетики, яким зацікавилися студенти НУБіП України є метання спису. Олександр Бочков (студент факультету конструювання та дизайну), що неодноразово брав участь у забігах на різні дистанції і є срібним призером WIZZ AIR KYIV CITY MARATHON на дистанції 2 км, вже декілька років поспіль виступає на чемпіонатах України з легкоатлетичних метань. Олександр готується до змагань і проходить загальну фізичну підготовку під керівництвом старшого викладача кафедри фізичного виховання Ріми Дубовік.

     Цього року він взяв участь у Зимовому чемпіонаті України з легкоатлетичних метань, що відбувся 25 лютого у місті Луцьк. На чемпіонаті України були представлені спортсмени з Волинської, Львівської, Донецької, Рівненської областей та міста Києва. Олександр Бочков виступав за місто Київ. Він змагався в категорії метання спису 800 гр. серед чоловіків і вийшов до фінальної частини змагань, де посів 6-те місце з результатом 40,84 м.

Вітаємо наших студентів-легкоатлетів з вдалими виступами і бажаємо перемог у наступних змаганнях!


Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook