Всесвітній день енергоефективності

15 березня 2021 року

 

1Щорічно в перший тиждень березня відзначають Всесвітній день енергоефективності. Метою таких заходів є покращення обізнаності про раціональне використання енергії.

В всьому світі питання енергозбереження стає все більш актуальним. Це не лише економічна вигода для споживачів, але і зменшення навантаження на електричні мережі.

23

Саме тому викладачка циклової комісії природничих дисциплін Галина Паньків разом з студентами групи Е-11М провели виховний захід присвячений цьому дню.

Енергозбереження знаходиться на вершині сталої енергетичної ієрархії.

На відміну від енергозбереження (заощадження, збереження енергії), головним чином спрямованого на зменшення енергоспоживання, енергоефективність (корисність енергоспоживання) – корисне (ефективне) витрачання енергії.

Для населення – це значне скорочення комунальних витрат, для країни – економія ресурсів, підвищення продуктивності промисловості і конкурентноздатності, для навколишнього середовища – обмеження викиду парникових газів в атмосферу, для енергетичних компаній – зниження витрат на паливо і необґрунтованих витрат на будівництво.

Енергозбереження стосується організаційних, правових, виробничих, наукових, економічних, технічних та інших напрямів. Це важлива державна задача зі збереження ресурсів, яка дасть змогу відкласти вичерпання паливно-енергетичних ресурсів; країнам, що мають обмежені їх запаси, зменшити імпорт; зменшити собівартість продукції, що виробляється, і тим збільшити її конкурентоспроможність. Заощаджені на енергозбереженні кошти можна спрямувати на соціальний розвиток, охорону природи, розвиток інфраструктури тощо.

Галина ПАНЬКІВ,
викладачка циклової комісії природничих дисциплін
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook