Керівник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж проф. Сергій Зібцев передав в користування лісопожежній службі Боярської ЛДС найсучасніший мобільний модуль для гасіння пожеж Slip-on Unit RotFire

2 березня 2021 року
м. Боярка

У рамках виконання проекту наукового співробітництва "Перехід до наближеного до природи лісового господарства в Україні: підвищення стійкості соснових лісів до зміни клімату та пожеж методами наближеного до природи лісівництва" (RESILPINE) з елементами охорони лісів від пожеж, що виконується за фінансової підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини (Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft, BMEL) / Федерального агентства сільського господарства та продовольства Німеччини (German Federal Agency for Agriculture and Food, BLE) Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж за сприяння директора Глобального центру моніторингу пожеж (GFMC) проф. Йогана Голдаммера отримав найсучасніший мобільний модуль для гасіння лісових пожеж Slip-on Unit RotFire B30-18.


За рішенням керівника Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж проф. Сергія Зібцева пожежний модуль був переданий в тимчасове користування лісопожежній службі Боярської ЛДС, де використовуватиметься для теоретичної та практичної підготовки студентів ОС «Бакалавр» та «Магістр» ННІ лісового і садово-паркового господарства, а також працівників відомчої пожежної та державної лісової охорони лісогосподарських підприємств України. Протягом пожежонебезпечного сезону мобільний модуль планується використовувати для гасіння пожеж у лісовому фонді Боярської ЛДС.

Варто зазначити, що пожежний модуль представляє собою високотехнологічний засіб для боротьби з лісовими пожежами, оснащений професійним обладнанням та насосами високого тиску, що дозволяє ефективно використовувати вогнегасні речовини, а також одночасно застосовувати антипірени та піноутворювачі. Нині, пожежний модуль Slip-on Unit RotFire B30-18 на території України представлений в єдиному екземплярі.

 

Підготовлено Регіональним Східноєвропейським
центром моніторингу пожеж

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook