1 березня - «Всесвітній день імунітету»

2 березня 2021 року

 

1Щорічно 1 березня відзначається «Всесвітній день імунітету». Цей день став відзначатися спочатку медичною громадськістю за ініціативою Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я (ВООЗ) з 2002 року. День обраний невипадково, адже саме на початку весни проблеми, пов'язані з ослабленням функцій імунної системи, виражені особливо яскраво.

Мета Всесвітнього дня імунітету - інформувати про значення, особливості функціонування імунної системи і способи її зміцнення.

Добре відомо, що нормально функціонуюча імунна система здатна захистити організм людини від різних захворювань, в тому числі і від вірусних інфекцій. Тому здоров’я імунної системи набуває особливого значення під час пандемії Covid-19.

2

Саме тому викладачі циклової комісії природничих дисциплін Оксана Олійник та Ірина Соколовська разом з студентами груп Сп-11М провели виховний захід присвячений цьому дню.

Студенти мали чудову можливість отримати корисну інформацію про значення імунної системи, особливості її формування та функціонування, способи зміцнення імунітету, а також пройти тестування «Твоє здоров'я» і отримали загальні рекомендації, як його покращити дотримуючись здорового способу життя та раціонального харчування.

Варто відмітити, що Всесвітній день імунітету - це ще одна можливість підкреслити важливість і значущість здорового способу життя, збереження головного ресурсу людства - здоров'я. Адже здоровий імунітет дозволяє людині уникнути більшості захворювань, прожити здорове і повноцінне життя.

Викладачі циклової комісії природничих дисциплін

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook