Розробки рівнян, які вражають

19 лютого 2021 року

ІТ кластер Рівного продовжує співпрацювати з міською владою Рівного. Метою такої співпраці є знайомство з усією командою громадської органзізації. 18 лютого 2021 року ми завітали до Інженірингової лабораторії "НООСФЕРА" Національного університету водного господарства та природокористування. Лабораторія займає всього 60 квадратних метрів і працює тільки два з половиною роки. А ті результати, які показують її учасники просто вражають. Одним з них є розроблений вебсервіс для статистичного аналізу та завантаження архівних метеорологічних даних за останні 100 років із ~27000 станцій розміщених по всій планеті. І саме рівняни розробли мобільна гру, у якій відважний герой-хом’ячок захищає нашу планету від тон космічного сміття, яку презентували в Берліні.

- Наша лабораторія має значні напрацювання в ІТ-сфері, в галузі енергозбереження, транспортних питаннях розподіл руху та вирішенні екологічних проблем, які точно будуть корисними в розвитку міста, - розповідає ректор НУВГП Віктор Мошинський. – Крім того, аспіранти, студенти та ментори створюють надсучасні продукт, які є новими для науки та корисними для бізнесу.

Серед найвідоміших проектів, які розробила «НООСФЕРА»

  • City Blocks - аналітичний інструмент для класифікації міської території за функціональним призначенням на основі векторних даних OpenStreetMap.
  • MeteoDВ - вебсервіс для перегляду, фільтрування, статистичного аналізу та завантаження архівних метеорологічних даних за останні 100 років із ~27000 станцій розміщених по всій планеті.
  • MeteoStation - пристрій та програмна платформа, які забезпечують моніторинг основних метеорологічних показників (температура, опади, вологість) і дозволяють проводити їх аналіз та надавати рекомендації щодо подальшого ведення господарства.
  • Медична Інформаційна Система України - системи, яка б допомогла реально боротися з пандемією, полегшила б роботу сімейним лікарям, спростила б усім людям спосіб зв’язку з лікарями та дала б можливість моніторити стан здоров'я.

Міський голова Рівного Олександр Третяк, який відвідав лабораторію був приємно здивований усіма проектами, які презентували фахівці лабораторії «НООСФЕРА» та запевнив, що співпраця навчального закладу та міста буде розвиватися, адже НУВГП має значні напрацювання, які вже зараз варто впроваджувати у Рівному.

- Я просто вражений усіма проектами, які ми побачили. Ми вже зараз хочемо залучати розробників та їх ідеї на благо міста Рівне. То ж зовсім скоро ви почуєте про наші позитивні зміни в бік сервісності нашого міста разом з дослідниками лабораторії «НООСФЕРА», - наголосив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Від нашого коледжу представником ІТ кластеру був Павло Стрик, викладач програмування та інформаційних дисциплін. Він порівняв роботу лабораторії «НООСФЕРА» з навчальною лабораторією програмної інженерії ВСП "Рівненський коледж НУБіП України". Різниця, звичайно, є. Це споріднені але різні напрями роботи, технічне забезпечення. Але студенти такі само молоді та мають бажання творити і розробляти. Результати нашої лабораторії хоч і не великі та дозволяють гордитися роботою студентів, які вже працюють в ІТ-компаніях міста. А теперішні студенти, які навчаються в лабораторії, опановують основи робототехніки та Інтернет речей. Бажаємо всіх успіхів і чекаємо мера міста Рівного Олександра Третяка у нашому коледжі.

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування

Джерело: https://www.facebook.com/rivnecouncil/

 

 

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook