Лютневе засідання навчально-методичної комісії механіко-технологічного факультету

1 березня 2021 року
    Важливі напрямки освітньої діяльності факультету, розглянуті навчально-методичною комісією на плановому засіданні, 25 лютого 2021 року.
    Серед основних питань – наповнення та атестація електронних навчальних курсів дисциплін, впровадження навчально-методичної програми підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання закладів вищої освіти України, корегування освітньої програми «Agricultural Engineering» ОС «Магістр» для іноземних студентів, активізація профорієнтаційної роботи та аналіз змішаної форми навчального процесу на основі статистики електронного журналу Atoms.

    На засідання був заслуханий звіт завідувача кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка, професора Валерія Войтюка, про поточний стан кафедри в розрізі наповнення та атестації електронних навчальних курсі на платформі E-learn. У своїй доповіді Валерій Дмитрович зазначив, що з 21 дисципліни, які викладаються для студентів механіко-технологічного факультету – 14 мають повне наповнення в електронному середовищі і готові до атестації, а 7 дисциплін перебувають у стані наповнення та оновлення, але вже використовуються студентами. Декан факультету Вячеслав Братішко, під час обговорення, наголосив на сконцентруванні всіх зусиль кафедри у напрямку завершення роботи з навчальними електронними курсами та їх атестації. Наразі, студенти потужно використовують навчальний ресурс платформи E-learn, який передбачає засвоєння наявного теоретичного матеріалу, виконанням практичних завдань, складання модулів і контрольних робіт. Кафедри повинні надавати якісний матеріал для дистанційного засвоєння, через електронні ресурси платформи E-learn. Отже, згідно затвердженого раніше графіку, кафедра зобов’язана у поточному семестрі завершити формування дисциплін на платформі, відповідно до встановлених вимог.
   Заступник декана, Ігор Сівак, надав результати аналізу відвідування занять студентами під час змішаної форми навчання. Контроль за відвідуванням занять на факультеті, здійснюється з використанням електронного журналу платформи Atoms. За результатами статистики даної платформи – формуються звіти, стосовно участі у навчальному процесі кожного студента факультету. Навчально-методична комісія зазначила, що застосування електронного журналу, спрощує умови контролю за протіканням навчального процесу та підвищує швидкість встановлення причин пропусків занять окремими студентами.
    Також, члени навчально-методичної комісії, обговорили стан змішаного навчання студентів та звернули увагу на загальні виклики такої форми освіти. Щотижневий контроль навчального процесу показує, що дистанційно 12% і стаціонарно 4% студентів факультету працюють з низькою інтенсивністю, інколи, пропускають заняття та несвоєчасно здають виконані завдання. Хід навчання таких студентів завжди повинен бути в полі зору кураторів та старост академічних груп, а причини пропусків занять, низький рівень виконання навчального плану, обов’язково, повинні бути висвітлені в пояснювальних записках, як студентів, так і кураторів.


    Згідно з результатами проведеного моніторингу іноземних закладів вищої освіти, стосовно майбутніх абітурієнтів та з огляду на якість наповнення освітньої програми «Agricultural Engineering» ОС «Магістр» для іноземних студентів, навчально-методична комісія внесла корективи до змісту вказаної освітньої програми, а саме, замінити дисципліну «Innovative engineering technologies» на дисципліну «Вioenergy systems in agricultural production».
    На зборах обговорено поточні результати профорієнтаційної діяльності колективу факультету, зокрема, кількість майбутніх абітурієнтів, залучених на проходження підготовчих курсів та олімпіади для вступників. Наголошено на активізації роботи з випускниками коледжів.


Ігор Сівак, заступник декана механіко-технологічного факультету
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook