ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

18 лютого 2021 року

 

IMG 8449На знак вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічненню пам’яті Героїв Небесної Сотні18 лютого, в читальному залі бібліотеки відбулась година скорботи «Не згасне пам’яті свіча». Захід підготовлений завідувачкою бібліотеки Ольгою МИХАЙЛИШИН та викладачем історії Віталієм СКАСКІВИМ, з активною участю студентів групи К-11М.

Ведучі заходу Катя МИХАЙЛИШИН та Олег СТАНКО розповіли присутнім про історію цієї революції: з чого все почалося і якими жахливими подіями закінчилося.

IMG 8402IMG 8374

Віталій СКАСКІВ у своєму виступі підкреслив, що безумовно, події, що відбувалися впродовж останніх місяців сім років тому, не залишили байдужими кожного з нас. Ці трагічні події вже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. Ці декілька місяців назавжди переписали сторінки історії України.

IMG 8390IMG 8428IMG 8394IMG 8425IMG 8413IMG 8433

Хотілось би також відзначити віршові промови Каті БУГАЙНаталі НОВІКВікторії ЧОРНОЇМаксима КІЗАНААнатолія ЛУГОВОГО та Арсена ПШЕНИШНЯКА, які поетичним словом пробудили хвилювання в душах присутніх.

Відзначаючи сьому річницю розстрілів на Майдані, поіменно згадали героїв Тернопільщини - учасників Євромайдану, які віддали своє життя за перемогу правди над несправедливістю, за людську гідність і щасливе майбутнє свого народу.

Присутні на заході переглянули трагічну відеохроніку подій на Майдані, пролунали патріотичні пісні «Пливе кача по Тисині», «Небесна сотня», «Не спи, моя рідна земля» та ін. Все це нагадало кожному про трагічні події цього часу.

IMG 8432

Всі присутні в залі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

IMG 8458

На представленій виставці «Майдан – шлях до свободи» читачі мають змогу ознайомитись з книгами, які висвітлюють драматичні і надзвичайно болючі події. Герої Небесної сотні оживають на сторінках книг… Можна впевнено сказати, що ці люди є гордістю і оплотом нашої нації. «Небесна Сотня» – німе нагадування всім про те, якою ціною було здобуто новий шанс для України стати справжньою Європейською державою.

Тетяна МАЛОПІНСЬКА,
бібліотекарка читального залу,
світлини Аліни ПУКАЛО (гр..К-41М)
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook