«Студенти нашого коледжу - учасники онлайн засідання школи молодого лідера»

18 лютого 2021 року

 17 лютого 2021 року студенти ВСП "Бережанський фаховий коледж НУБІП України" Ломницька Соломія та Гальчак Олександр взяли участь в онлайн-засіданні Школи молодого лідера.

Організаторами стали державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» разом з ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України». Темою обговорення було обрано «Кращі практики реалізації міжнародної співпраці студентського самоврядування».

2

Одним із основних напрямів роботи державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» є міжнародна співпраця та сприяння інтеграції освіти і науки до світового освітнього простору. Міжнародна взаємодія університетів і коледжів є невід’ємною складовою інноваційного розвитку вищої і передвищої освіти. Рух уперед кожного навчального закладу відбувається тому, що вони включені в динаміку розвитку як суспільства в країні, так і в єдиний освітній простір у світі. Ці глобалізаційні процеси мають великий вплив на всю сферу освіти та науки. Тому ми повинні реагувати на ці виклики за допомогою новітніх засобів, що відповідають потребам сучасного світу.

Замислюючись над даними проблемами, члени студентського самоврядування коледжів виступили з доповідями про власне бачення та досвід взаємодії на міжнародній арені. Широко обговорювались теми співпраці з європейськими країнами та важливість вивчення іноземних мов. Засідання було проведеним у дружній атмосфері. Кожен з доповідачів поділився особистим неповторним досвідом співпраці з іноземними організаціями та досягненнями у своїй сфері діяльності.

Окрім студентів фахових коледжів висловлювались віце-президент Спілки шкіл рільничих Адам Губіцький та Емілія Цибульська, які розповіли про враження від роботи з українськими студентами. Вони, як ніхто інший, знайомі з міжнародною взаємодією закладів освіти, тому поділились своїми думками про дану тему з зовсім іншої перспективи.

3

Переможниця конкурсу «Стратегічний розвиток аграрного сектору – бачення молодих українських спеціалістів»Ломницька Соломія, підготувала проєкт на тему «Актуальність медіаосвіти: сучасні виклики та підходи», де обґрунтувала важливість інтеграції елементів медіа та онлайн ресурсів в сучасну освітню систему задля полегшення комунікації з міжнародними партнерами та модернізації навчального процесу.

4

Студент другого курсу Бережанського фахового коледжу, Гальчак Олександр, виступив з доповіддю «Сучасні підходи до вивчення іноземної мови: орієнтація на особистісні цінності та гуманізм». Він дав характеристику основним методам оволодіння іноземною мовою, а також проаналізував моральну проблематику даного питання.

5

Засідання значно розширило знання учасників та дозволило дізнатись про можливості міжнародної співпраці. Студентські доповіді були пізнавальними та збільшили обізнаність слухачів в даній сфері. Учасники були прикутими до екранів, з цікавістю слухаючи захоплюючі презентації. Надзвичайно корисною була інформація про взаємодію з Польщею, Німеччиною та іншими країнами Європи, США та історії успіху студентів коледжів.

Назар ЗАЯЦЬ,
Голова студентської організації
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook