Раціонально організована профорієнтаційна робота сьогодні – успішне майбутнє закладу освіти

12 лютого 2021 року

      Розвиток ринку праці, зростання вимог до якості підготовки фахівця визначає необхідність якісного покращення всієї системи професійної підготовки кадрів. Одним із важливих напрямів реалізації такого завдання є розвиток і вдосконалення роботи з професійної орієнтації молоді в процесі набуття нею середньої освіти. Тому досить актуальним залишається питання щодо необхідності раціонально організувати та запровадити нові методи ведення профорієнтаційної роботи, від якої залежить сьогодення та майбутнє коледжу.

       Для того, аби наступного навчального року аудиторії Ніжинського фахового коледжу НУБіП України заповнили професійно орієнтовані здобувачі освіти, свідомі свого вибору, колектив коледжу ретельно планує, обговорює та впроваджує в життя ідеї проведення профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю – випускниками закладів середньої та професійно-технічної освіти Ніжина й області.
       Звичайно, розширюючи з кожним роком перелік заходів щодо залучення майбутніх абітурієнтів до нашого закладу, дуже важливою і невід’ємною складовою цього процесу залишається відвідування викладачами коледжу закладів освіти, що дає змогу особисто зустрітися з їх випускниками, поспілкуватися та відповісти на запитання, які найбільше цікавлять учнів. 
       Система профорієнтаційних заходів (презентація, живе та онлайн-спілкування, поширення рекламно-інформаційних проспектів тощо) дозволяє всебічно ознайомити учнів із особливостями та перевагами отримання освіти за спеціальностями, за якими здійснюється підготовка фахівців у коледжі, зокрема освітньо-професійного ступеня «Фаховий молодший бакалавр» та освітнього ступеня «Бакалавр».

       Так, 10 лютого за сприяння директора Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 Никонця Сергія Віталійовича та у продовження тісної співпраці між закладом загальної середньої освіти та Національним університетом біоресурсів і природокористування України, директором коледжу Оленою Литовченко та головою циклової комісії загальноосвітніх дисциплін, відповідальним за профорієнтаційну роботу в коледжі Миколою Новіковим було проведено зустрічі з учнями 9-х класів ЗОШ № 10.

      Випускників знайомили з особливостями вступу до коледжу у 2021 році. Майбутнім абітурієнтам було надано детальну інформацію про спеціальності, які можна отримати у закладі, про перспективи навчання, можливість реалізації ступеневої системи освіти та можливості міжнародного стажування студентів.

       Учнів цікавило все: інформація про навчальну та культурно-масову роботу, спортивне життя студентів і вартість навчання. Випускники намагалися більше дізнатися про майбутні професії, за якими вони будуть мати можливість працевлаштуватися після отримання диплома, та їх переваги на ринку праці.

       Сподіваємося на те, що ці школярі стануть вступниками саме Відокремленого структурного підрозділу «Ніжинський фаховий коледж Національного університету біоресурсів та природокористування».
 
Тетяна Шеїн,
заступник директора з навчально-виховної роботи

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook