Відновлення аудиторних занять на кафедрі акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

10 лютого 2021 року
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Після тривалого карантину та локдауну на кафедрі акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин відновлено аудиторне проведення  лабораторних занять зі студентами 1 курсу ОС «Магістр» (на базі ОС «Бакалавр»). У вівторок (9.02.2021 р.) група студентів, яка вивчає дисципліну «Превентивні ветеринарні технології незаразних хвороб собак і котів», виконала лабораторну роботу №1 на тему «Програми розведення собак і котів та фактори, що впливають на їх ефективність». Спільно з викладачем (доц. Лакатош В.М.) та використовуючи свій власний досвід практичної роботи, студенти змогли поглянути на репродукцію своїх улюбленців чи пацієнтів ширше, глобальніше: не тільки як на окремі випадки, а як частину можливої програми розведення, яка дозволяє контролювати репродуктивну функцію сук і кішок від народження до завершення репродуктивного віку та, у повній мірі, реалізувати репродуктивний потенціал тварин. А сьогодні (10.02.2021 р.), попри непогоду, яка значно ускладнила рух транспорту в м. Києві, дві пари відбулись у студентів, які вивчають дисципліну «Превентивні технології забезпечення здоров’я продуктивних тварин». На заняттях побував декан факультету професор Цвіліховський М.І. та перший заступник декана доц. Данілов В.Б., які звернули увагу присутніх  на значні зусилля ректорату університету, спрямовані на належну організацію навчального процесу, і важливість того, щоб студенти активніше включались у навчання, адже в травні 2021 року їм необхідно буде першими в Україні скласти єдиний кваліфікаційний екзамен для отримання диплому ОС «Магістр» зі спеціальності 211 – Ветеринарна медицина. Успішність цього заходу, зазначив декан, напряму залежить від ефективності аудиторної роботи студентів із викладачами. Упродовж першої пари студенти під керівництвом доц. Лакатоша В.М. узагальнили наявні знання та отримали новітню інформацію щодо методів дослідження статевих органів корів і телиць на різних стадіях репродуктивного циклу, а також особливостей їх нейроендокринної регуляції.

А на другій – у стаціонарі ННВ Клінічного центру «Ветмедсервіс» змогли застосувати отриманні знання на практиці: використовуючи клінічні методи та УЗД  вони провели аналіз стану статевих органів неплідної та тільної корів, у деталях з’ясували особливості будови та структуру окремих статевих органів, провели їх вимірювання, оцінили ехогенність тощо.

 

Без сумніву, отриманий практичний досвід комплексної оцінки стану статевих органів дозволить їм впевненіше вирішувати  аналогічні завдання на виробництві.

Доц. Лакатош В.М.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook