Результати науково-дослідних робіт Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків

28 січня 2021 року
      25 січня 2021 року в НААН України відбулось заслуховування звітів про результати науково-дослідних робіт. До заслуховування звітів було запрошено співробітників кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського в особі Віталія ЖемойдиОлександра Макарчука та Ганни Ковалишиної.
     Із доповіддю про основні результати роботи з програми наукових досліджень "Селекція, насінництво і розсадництво та вирощування біоенергетичних культур як сировини для виробництва рідких, твердих і газоподібних видів палива" та "Створення конкурентноспроможних гібридів цукрових буряків і розробляння технологічних заходів з реалізації їх біологічного потенціалу" виступив директор Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків та професор кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського Роїк Микола Володимирович.
     Першим рецензетом програми наукових досліджень "Селекція, насінництво і розсадництво та вирощування біоенергетичних культур як сировини для виробництва рідких, твердих і газоподібних видів палива" виступив доцент кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського Віталій Жемойда. У своїй рецензії він окреслив, що в останні роки екологічні проблеми планети спонукають людство до знаходження нових джерел енергії. Тому проведення досліджень у сфері біоенергетики є одним із стратегічних для України.
     Обидві програми отримали схвальні відгуки і рецензії, були рекомендовані до затвердження та продовження проведення досліджень з питань біоенергетики і селекції цукрових буряків.
 
Роман Спряжка
асистент кафедри генетики, селекції і насінництва
ім. проф. М.О. Зеленського
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook