УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ ТА ВИКЛАДАЧІВ КОЛЕДЖУ У СВЯТКУВАННІ ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

22 січня 2021 року

 

122 січня студенти та викладачі Бережанського фахового коледжу взяли участь у спільному святкуванні річниці проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР. Цей західбуло проведено у рамках відзначення Дня Соборності України, організатором якого стала Бережанська міська рада.

2

В ході проведення святкового дійства наші студенти та викладачі взяли участь у творенні живого ланцюга єдності, форма якого є однією з найпопулярніших в контексті відзначення цього свята вже не одне десятиліття, зокрема в період незалежності.

3

Над нашим рідним містечком у цей день неабияк феєрично та сонячно майорів державний прапор, що як здавалося, покривав не тільки рамена молодих громадян України, але й ніжним шовком огортав та зігрівав душі нації.

Варто зауважити, що такого типу заходи є не лише цікавими, але й надзвичайно корисними в контексті виховної роботи. Як результат, на рівні емоцій, вражень, власних висновків, юні громадяни плекають справжній живий інтерес, захоплення та любов до своєї вітчизняної історії, її перемог та святості.

4

І в цьому наші молоді покоління, студенти, сьогодні неабияк переконались.

Про знаменність та культовість Дня Соборності України можна розповідати томами, та все ж навіки залишиться непохитною істина про те, що українці є народом соборним, поєднані єдиним хрещенням, єдиною душею та вдачею. Тож не дивно, що навіть попри розлуку крізь історичні століття поневолень чужинцями, захід і схід України завжди притягувались одне до одного. Подія 22 січня 1919-го лише підтвердила, що українці це ті, що завжди будуть разом, особливо коли сьогодні нас об`єднує стільки звершень, перемог, обставин, та навіть спільних проблем, бід, негод сучасності. Навіть в цьому ми сильні, адже ми єдині. Ми – соборні.

Викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Віталій СКАСКІВ
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook