«КРИВАВЕ ВОДОХРЕЩА»: МИ НЕ ЗАБУДЕМО, БО МИ І НЕ ЗМИРИЛИСЬ

19 січня 2021 року

 

3В історії кожного народу є сторінки, які цю історію та народ змінюють. Деколи це бувають факти нових перетворень, досягнень, але часто це також великі трагедії, які ми згадуємо у жалобі.

Однією з таких сторінок сучасної української історії є зима 2013-2014 рр., саме та, яка нас змінила. А точніше дата «кривавого Водохреща», яке холодною водою з водометів пробудило всю країну прозріти у розумінні тодішньої політичної ситуації і прокинутись до боротьби за свої громадянські права, а насамперед гідність.

4

Саме 22 січня революція Гідності зазнала втрат, ставши датою смерті перших героїв Небесної Сотні, забравши життя Сергія Нігояна та Михайла Жизневського.

«Криваве Водохреща» стало першою неповоротною реакцією народу проти тоталітаризму тодішньої влади та «диктаторських законів 16 січня». Це момент, який ми ніколи не забудемо, адже тоді в обличчі вірменина Нігояна та білоруса Жизневського насправді розстрілювали український народ. Та все ж не вперше в історії ми під гаслом «Борітеся – поборете» привели революцію до перемоги, і волелюбний народ не зупинили ані кийки влади, ані кулі снайперів, ані біль втрати та розпачу.

21

В рамках вшанування пам`яті перших загиблих на Майдані в бібліотеці нашого коледжу було представлено книжкову виставку, приурочену подіям Революції Гідності,яку організувала працівниця бібліотеки Ольга МИХАЙЛИШИН.

Лише книжковою виставкою вшанування сумної історичної дати не завершилось, адже вкотре тематика тієї революції оживала цього дня у розмовах та спогадах колективу, вкотре сум і жалоба ставали часткою денного настрою, а на обличчях появлялись сльозинки.

Ми ніколи не забудемо тієї зими, адже ми ніколи не змиримось із фактом загибелі невинних людей, героїв народних, серед яких згодом став і наш тодішній студент Устим Голоднюк.

В цей день наш колектив схиляє голови перед першими героями Революції Гідності, які стали відтоді на вічній стражі демократії в Україні, оберігаючи її з небес.

Вічна слава Героям !!!
Герої не вмирають …
Викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Віталій СКАСКІВ
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook