Напрямки розвитку кафедри «Технологія конструкційних матеріалів і матеріалознавство» у 2021 році

6 січня 2021, 19:13

Відповідно до програми розвитку НУБіП «Голосіївська ініціатива -2025», основна робота кафедри ТКМіМ у 2021 році планується в напрямку підвищення рівня викладання дисциплін англійською мовою, інтенсифікації наукових досліджень, розробки наукового проекту фундаментального дослідження для подання на конкурс у МОН і створення на кафедрі міні металургійного циклу.
Підвищення рівня викладання дисциплін англійською мовою планується шляхом видання підручників, посібників і методичних вказівок на англійської мові. Наукові дослідження кафедри включають моделювання процесу формування структури та властивостей металевих матеріалів, розробку ресурсозберігаючої технології покращення показників якості рослинних біоресурсів нановмісними препаратами, удосконалення методики комп’ютерного матеріалознавства та розвиток технології шліфування титану.
Спільно з кафедрою «Будівництва» планується подача на конкурс у МОН наукового проекту фундаментального дослідження за назвою «Розробка фізико-математичної моделі процесу тверднення при нормальних, від’ємних і підвищених температурах бетону, модифікованого наночастинками заліза, та армованого сталевою фіброю».
Методика комп’ютерного матеріалознавства включає передачу зображення з мікроскопу на монітор комп’ютера за допомогою відеокамери та його аналіз комп’ютерною програмою ImageJ (Image Processing and Analysis in Java).
DSCN3905DSCN3897
Методика комп’ютерного матеріалознавства

D:\Aftand\Китай\2 Поездка\Стаття на сайт ТКМіМ\6.jpg
Посуд з титану до шліфування
Компанія «Linkfair»
(Китай)
НУБіП 
(доц. Семеновський О.Є)
Посуд з титану після шліфування

За допомогою керівництва НУБіП та факультету конструювання та дизайну кафедра ТКМіМ отримала в 2020 році термічну піч з температурою нагрівання 1300 оС. У випадку придбання плавильної індукційної електропечі  ІСТ-0,005 (місткість 5 кг рідкого металу) та емісійного спектрометру СПАС – 0,5 (хімічний аналіз металу за 24 елементами), що були замовлені в 2020 році,  на кафедрі ТКМіМ планується створення міні металургійного циклу.

Лабораторна електропіч СНО-2,5.6.2,5/13. Розміри робочого простору - 250 х 600 х 250 мм.
Спектрометр СПАС – 0,5

Створення міні металургійного циклу надасть можливість виготовляти на кафедрі ТКМіМ високоякісні виливки, піддавати їх термічної обробці, а при необхідності зварювати або обробляти тиском. Це надасть можливість  кафедрі ТКМіМ вийти на сучасний міжнародний рівень наукових розробок та їх впровадження.

Завідувач кафедри ТКМіМ
Афтанділянц Є. Г. 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook