Дніпропетровська область: за добу вогнеборцями області ліквідовано 85 пожеж сухотрав’я (ВІДЕО)

28 липня 2020 року

Упродовж минулої доби на території області вогнеборцями ліквідовано 85 загорянь сухої рослинності та очерету, що виникали як в межах населених пунктів, так і поблизу них.

Так о 09:06 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у селі Великомихайлівка Покровського району. До ліквідації пожежі залучено рятувальників 21-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України в області. О 14:15 загорання трави на загальній площі 4 га ліквідовано.

У Криничанському районі на вулиці Садовій села Сухий Хутір від загорання сухої трави на площі 0,003 га пошкоджено неексплуатуємий будинок на площі 25 кв. метрів. Пожежу ліквідовано.

О 10:54 на території П’ятихатського району поза межами села Авангард виникло загорання на відкритій території. По прибуттю до місця вогнеборці встановили, що горить сухостій. О11:22 загорання сухої трави на площі 3 га ліквідовано.

У місті Дніпро Амур-Нижньодніпровському районі на вулиці Обласній фахівці ДСНС ліквідували загорання трави та очерету на загальній площі 4 га на відкритій території.

Також у Петропавлівському районі за межами села Кардаші ліквідовано загорання горить сухої трави на площі 4,5 га.

Вогнеборці міста Кам’янське залучалися до гасіння пожнивних залишків пшениці на корені та трави на загальній площі 0,09 га

Зокрема, пожежі у природних екосистемах виникли у містах Дніпро, Кам’янське, Кривий Ріг, Марганець, Нікополь, Павлоград, Апостолівському, Васильківському, Верхньодніпровському, Дніпровському, Криничанському, Магдалинівському, Межівському, Новомосковському, Синельниківському, Софіївському, Петриківському, Петропавлівському, Покровському, П’ятихатському, Томаківському, Широківському та Царичанському районах.

Шановні громадяни! Вогнеборці Дніпропетровщини наголошують дотримуватись правил пожежної безпеки!

Перебуваючи за містом, господарюючи на присадибних ділянках та на відкритих територіях, не спалюйте суху рослинність, не розкладайте багаття у лісах, на торфовищах, утримайтеся від куріння чи користування відкритим вогнем у зазначених місцях!

Пам’ятайте, що за сухої погоди спричинити пожежі в екосистемах здатен навіть непогашений сірник або недопалок, залишений на сухій трав’янистій підстилці!

Не забувайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню!

Випалювання сухої рослинності завжди пов’язане з ризиками поширення вогню на розташовані поруч будівлі та лісові насадження, а продукти горіння небезпечні для людського здоров’я!

Пожежу, що розгоряється, спробуйте загасити, засипаючи піском чи заливаючи водою. Якщо ж впоратися самотужки неможливо або пожежа вже набула значних розмірів, негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Пам’ятайте, що за несанкціоноване випалювання сухої рослинності законодавством України передбачена адміністративна відповідальність!

8 (1).jpg16.jpg

 ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області

 Джерело:  https://www.dsns.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook