Цілодобова вахта лісівників Хмельниччини сприяла недопущенню великих пожеж

20 листопада 2020 року
Хмельницька обл.

Незвично тепла  й суха весна, спекотне літо, бездощова осінь спонукали лісівників бути готовими в будь-яку мить до боротьби з вогнем у лісових масивах.  Усі підприємства заздалегідь ретельно підготували   техніку, дозакупили  інвентар, запасли достатньо пально-мастильних матеріалів. У кожному лісгоспі на початку пожежонебезпечного періоду відбулися спільні навчання з підрозділами ДСНС з гасіння умовних лісових пожеж.  Проведено кількасот рейдів-патрулювань у лісових масивах, під час яких  роз’яснювали відпочивальникам та збирачам грибів і ягід правила поведінки на природі.  Велося і ведеться цілодобове відеоспостереження за лісами.

Саме завдяки готовності й оперативності лісівників не було допущено жодної великої пожежі, вогонь вдавалося локалізувати на невеличких ділянках і швидко його загасити. Лише в п’ятьох випадках ліс було пошкоджено або знищено на ділянках, що перевищували гектар.

Однак через людський і природний фактори цього року в держлісфонді області все ж сталося 44 загоряння на загальній площі майже 21 гектар. Найбільша площа загорянь в Ізяславському, Славутському та Шепетівському лісгоспах, де переважають легкозаймисті хвойні насадження. Як свідчить статистика, загоряння переважно були в місцях збору ягід, грибів та несанкціонованого відпочинку, тобто поза межами рекреаційних пунктів. Чіткість і оперативність лісівників не дозволили допустити великої біди.

Варто також зазначити, що вартові зелених шат  Хмельниччини не тільки оберігали свої лісові угіддя від вогню. Зведений  загін, сформований із добровільних пожежних дружин Ізяславського, Славутського, Летичівського, Старокостянтинівського, Шепетівського лісгоспів і Хмельницького лісомисливського господарства, допомагав ліквідовувати великі лісові пожежі на Житомирщині.

 Джерело: https://kmlis.gov.ua

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook