Підвищення кваліфікації дорадників

20 грудня 2020, 15:35
НУБіП України
З 14 по 18 грудня 2020 року Німецько-український агрополітичний діалог (АПД) при Національній асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України «Дорада» за підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини провели навчальний курс «Сучасні підходи до організації аграрного дорадництва, актуальні проблеми в Україні», у якому взяли участь викладачі кафедри економічної теорії д.е.н., доцент Бутенко В.М. та д.е.н., професор Байдала В.В.
Упродовж тижня у рамках заходу було розглянуто багато важливих питань стосовно розвитку дорадництва в Україні. Основні моменти та актуальні питання роботи дорадчих служб освітив почесний Президент НАСДСУ Роман Корінець. Велика увага була приділена дорадництву в контексті регіонального та сільського розвитку, оскільки реформа децентралізації завершується. Великі дискусії викликало питання стосовно визначення сценаріїв розвитку та напрямків підтримки дорадництва в Україні.
 
Детально про розвиток системи консультацій в Латвії розповів Каспарс Журіньш - член правління Латвійського центру сільського консультування та тренінгів. Він поділився досвідом роботи Латвійського консультаційного центру з фермерами та іншими групами клієнтів, організації та оцінки професійного консультаційного процесу.
 
Мартіньш Цімерманіс - голова правління Латвійського центру сільського консультування та тренінгів окреслив питання європейські тенденції розвитку консультаційних систем в наступному періоді планування та поділився власним досвідом співпраці з партнерами та органами влади.
Михайло Вишньовський дорадник Львівської аграрної дорадчої служби та Іван Паньків – директор Львівської аграрної дорадчої служби, президент НАСДСУ представив презентацію щодо створення проекту та надав поради по успішній його реалізації.
Німецьким досвідом розвитку дораництва в сільському госопдарстві в умовах сьогочасних викликів поділився Райнер Лангош - проф. Вищої школи Нойбранденбург.
Взагалі, упродовж начального курсу булт розглянуті актуальні питання розвитку дорадництва, які стосувалися підготовки спеціалістів, створення електронної платформи, підвищення якості дорадчих послуг та багато інших.
По закінченню курсу учасникам були видані дипломи.
Бутенко В.М.,
д.е.н., доцент кафедри економічної теорії
 
 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook