Робота гуртка «Фізіологя тварин» в умовах карантинних обмежень в Україні

19 грудня 2020, 14:00

У гуртку «Фізіологія тварин» працюють студенти 2-4 курсів та магістри 1-2 року навчання напряму «Ветеринарна медицина». Робота студентського наукового гуртка здійснюється в теоретичному та експериментальному спрямуванні. Студенти початкових курсів навчання, зазвичай, беруть участь у підготовці доповідей саме теоретичного спрямування, тоді як старшокурсники та магістри вже задіяні в експериментальних наукових дослідженнях кафедри, виконують підготовку експериментальної частини за темою магістерської роботи. Теоретичний та експериментальний напрями охоплюють актуальні питання фізіології тваринного організму, центральної та автономної нервової системи, видові фізіологічні особливості на клітинному та органному рівнях організаціїї. Експериментальні наукові дослідження студентами-гуртківцями проводяться в навчальній лабораторії фізіології тварин, міжкафедральній лабораторії факультету ветеринарної медицини, провідних науково-дослідних установах, кінно-спортивних базах, лікарні ветеринарної медицини “WSW CLINIC” міста Києва, з якими співпрацює кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого.


 


 

З огляду на обмеження, що запроваджені в Україні в зв'язку з коронавірусом, більша частина занять проходить в режимі електронного спілкування – це саме теоретичні питання. Дослідження студенти-гуртківці проводять у лікарні ветеринарної медицини “WSW CLINIC” міста Києва, кінно-спортивній базі «Кипячка».
За результатами досліджень підготовлені тези доповідей на конференціїї, наукова робота на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт На конкурс була представлена робота «Умовно-рефлекторна діяльність коней з різним тонусом автономної нервової системи», науковий керівник: доцент кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого, доктор ветеринарних наук Лариса Кладницька. Член гуртка «Фізіологія тварин», студентка 4 курсу 4 групи Вероніка Гладишко виборола 7 місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі знань 21 «ветеринарна медицина», спеціальності 211 «ветеринарна медицина» у 2019-2020 навчальному році. Керівник гуртка «Фізіологія тварин» – доцент кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого, доктор ветеринарних наук Лариса Кладницька.


Лариса Кладницька,
керіник гуртка, доктор ветеринарних наук, доцент

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook