Семінар «Сучасні проблеми програмування»

17 грудня 2020 року

Фахівці інженерії програмного забезпечення – затребувана професія сучасності та майбутнього. Вища освіта за найбільш прогресивним напрямом дозволить змінити оточуючий світ та покращити життя кожного.

Студенти ВСП «РФК НУБіП України» відділення програмування спеціальності 121 – інженерія програмного забезпечення створюють унікальні продукти під керівництвом досвідчених викладачів, тестують та розробляють системи управління на практиці, а також опановують нові технології.

17.12.2020 р. відбулося наукове обговорення сучасних проблем програмування зі студентами – бакалаврами групи 6-ІПБ відділення програмування під керівництвом викладача програмування та інформаційних дисциплін к.т.н. Собко В. Г. та студентами 31-ІП групи під керівництвом викладача програмування та інформаційних дисциплін Куделі О. О.

Наукові зустрічі зі студентами – бакалаврами спрямовані на вивчення і набуття уміння ефективного використання сучасних інформаційних технології та засобів для їх застосування впродовж життєвого циклу будь-яких програмних систем. В свою чергу, студенти третього курсу переймають набутий досвід старшокурсників та діляться своїми досягненнями .

Обговорювались доповіді по темах:

  • Аналіз коректності автотюнінгу програм з використанням техніки переписувальних програм – Тимчук Роман;
  • Прискорення процесу навчання нейронних мереж – Федусь Ярослав;
  • Застосування машинного навчання для уточнення чисельних метеорологічних прогнозів – Бобовський Сергій;
  • Автоматизоване проектування та розпаралелювання системи збереження даних на основі криптосистеми – Наливайко Віталій;
  • Розроблення ПЗ як проектна діяльність – Брикса Яна;
  • Сучасні технології ПЗ – Оводюк Максим, Юрчук Андрій, Демчук Олександр;
  • Приклад використання мережевого трафіку та діаграми Аналіз вимог та спеціифікація ПЗ – Драгальчук Богдін, Словінська Ірина;
  • Ганта – Свирид Дмитро, Грищенко Анатолій.

Тому, в процесі обговорення сучасних проблем програмування, студенти факультету отримали сучасні знання, які необхідні для провадження інженерної діяльності в процесах створення інформаційних технологій – від початкового етапу обговорення концепції та створення технічного завдання до кінцевого етапу супроводу програмних продуктів на етапах їх комерційного використання. Бакалаври, як майбутні науковці, набувають досвіду не тільки в технологічній області, а й в напрямах архітектурної, управлінської та організаційної виробничої діяльності.

Валентина Собко, Оксана Куделя 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook