Підсумки роботи за 2020 рік та нові завдання розглянуто на загальних зборах Ірпінського фахового коледжу

16 грудня 2020 року
     15 грудня 2020 року у відокремленому структурному підрозділі «Ірпінський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» на загальних зборах трудового колективу заслухано звіт директорки Наталії Ільченко про результати роботи колективу за 2020 рік. Збори проводились у змішаному форматі: онлайн – за допомогою CiscoWebexMeetings, очно – з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

     У роботі зборів взяли участь начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Василь Лопушняк, члени наглядової ради коледжу: декан економічного факультету Анатолій Діброва, директор Ірпінського міського центру зайнятості Петро Левчук, керуюча відділенням Приватбанку у м. Ірпінь Олена Лисенко, а також директор Ірпінського академічного ліцею НУБіП України Світлана Березинець.
     У звітній доповіді Ільченко Н.В. узагальнила роботу колективу протягом року, назвала основні досягнення та проаналізувала причини і шляхи вирішення проблем, які постали перед колективом у 2020 році, визначила плани на майбутнє.

     Серед основних питань доповідачка зупинилася на організації освітнього процесу з використанням дистанційних технологій в умовах карантину, аналізі профорієнтаційної роботи, результатах вступної кампанії, заходах по збереженню контингенту студентів, виконанні обсягів державного замовлення, збільшенні частки студентів, які навчаються за умов договору, функціонуванні міжкафедральної навчальної лабораторії на базі коледжу та реалізації ступеневої освіти в рамках «коледж-університет». 70 випускників коледжу продовжили навчання за освітніми програмами підготовки бакалаврів у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, у т.ч. 56 – на базі міжкафедральної навчальної лабораторії. 2020 рік відзначився відчутною співпрацею циклових комісій коледжу з відповідними кафедрами університету, у т.ч. завдяки проведенню у онлайн-форматі спільних лекцій науково-педагогічними працівниками університету для студентів на базі коледжу, профорієнтаційних заходів, зустрічей з деканами факультетів та завідувачами кафедр.

     Наталія Володимирівна відзначила, що у 2020 році вперше здійснювався набір за двома новими спеціальностями на рівні фахової передвищої освіти – 181 «Харчові технології», 051 «Економіка». Досягнуто збільшення кількості вступників, у порівнянні з 2018 роком +54 особи, а контингент зріс на 79 осіб.
     Значна увага приділялася практичній підготовці студентів. До освітнього процесу, у т.ч. в режимі онлайн, долучалися провідні фахівці фінансової сфери, торгівлі, ІТ-сфери, продовжено співпрацю з радою роботодавців, до карантину проводилися виїзні практичні заняття на базі виробничих підприємств Приірпіння та Київської області, налагоджено проходження навчальних та виробничих практик у онлайн-форматі в умовах карантину.
     Директорка коледжу відзначила і суттєві зрушення в міжнародній діяльності, плідною є співпраця з Університетом Економіки (WyższaSzkołaGospodarki) в м. Бидгощ Республіки Польща, успішно діє проєкт подвійного дипломування для студентів коледжу за спеціальністю «Логістика». 2 викладачів пройшли міжнародне стажування на базі Університету Сівітас у м. Варшава. Організовано співпрацю з Мережевою академією Cisco.

     Тісною є співпраця коледжу з Ірпінським академічним ліцеєм НУБіП України. На базі навчальної лабораторії дослідження якості продукції проводяться практичні заняття з визначення якості харчових продуктів, майстер-класи. Для учнів 9-х класів викладачами фахових дисциплін проведено ігри-вікторини, інтерактивні ігри, профорієнтаційні тренінги, веб-квести тощо.
     Ільченко Н.В. звернула увагу на те, що адміністрація та колектив коледжу постійно працюють над зміцненням та оновленням матеріально-технічної бази. Придбанокомп'ютерну та іншу оргтехніку, обладнання для навчальної лабораторії технології виробництва харчових продуктів.
     Особлива увага приділялася заходам із забезпечення пожежної безпеки: оброблено вогнезахисним розчином дерев’яні крівлі дахів 4-х навчальних корпусів та гуртожитку, проведено ідентифікацію газової котельні як об’єкта підвищеної небезпеки, встановлено віконні отвори в торцях глухих коридорів гуртожитку для забезпечення природного освітлення (6 вікон), демонтовано оздоблення внутрішніх сходових клітин навчального корпусу № 2, вхідної групи гуртожитку, коридору гуртожитку на 1 поверсі, сходових клітин та холу соціально-побутового корпусу (ліве крило) та виконано оздоблення зазначених об’єктів з протипожежних матеріалів відповідно до вимог ДБН, виготовлено робочий проєкт та кошторисну документацію на систему пожежної сигналізації, систему оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей на навчальний корпус № 2 та гуртожиток та ін. заходи. Загальна вартість проведених робіт – 204,1 тис. грн.
     У гуртожитку силами викладачів-ентузіастів проведено поточний ремонт 15 кімнат. Придбано 5 електричних плит, забезпечено безперебійне постачання гарячої води. У навчальному корпусі № 2 встановлено кнопку тривожного виклику групи швидкого реагування «Муніципальної варти».
     Ільченко Н.В. у своїй доповіді звернула увагу на дотримання епідемічних заходів у зв’язку з пандемією. Дано детальний аналіз надходжень коштів до спеціального фонду та резерви щодо його збільшення, оплати комунальних послуг та витрачання енергоносіїв, досягнуто економного їх використання як в абсолютних так і у вартісних показниках.
     Серед основних завдань на 2021 рік Наталія Ільченко визначила такі: подальша реалізація взаємозв’язків НУБіП України й коледжу, розвиток ступеневої освіти, підвищення якості освітнього процесу, дотримання положень і вимог Закону України «Про фахову передвищу освіту», відкриття нових спеціальностей, удосконалення дистанційного навчання, урізноманітнення форм і методів профорієнтаційної роботи, міжнародних зв’язків, активізація співпраці з роботодавцями, органами місцевого самоврядування, народними депутатами та інше.
     В обговоренні звіту директорки взяли участь працівники коледжу: викладач, кандидат економічних наук, доцент Катерина Речка, голова студентської ради гуртожитку Анна Козиревич, голова циклової комісії маркетингу та торгівлі Ірина Вінник, практичний психолог коледжу Богдан Когут, працівник господарської частини Валентина Чайка, заступник головного бухгалтера Оксана Чеверноженко, голова профкому Лілія Чайка.

     Декан економічного факультету Анатолій Діброва відмітив ґрунтовний аналіз роботи колективу коледжу, закликав педагогів до постійного підвищення кваліфікації, у т.ч. на базі навчально-наукових лабораторій факультету, наголосив, що колектив багато уваги приділяє виховній, науково-методичнійроботі, активізував співпрацю з кафедрами і факультетами НУБіП України. Разом з тим наголосив на необхідності посилення професійної орієнтації студентів випускних курсів, збільшення кількості вступників до університету.

     Начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Василь Лопушняк зауважив, що час ставить нові завдання перед колективом, якиймає унікальний досвід по впровадженню багаторівневої освіти в межах системи «ліцей-коледж-університет», необхідно й надалі розвивати ці зв’язки. Коледж як структурний підрозділ має працювати в напрямку реалізації тих завдань, які ставить університет. Наразі необхідно завершити всі необхідні процедури, пов’язані з перейменуванням навчального закладу.

     Директор Ірпінського міського центру зайнятості, член наглядової ради коледжу Петро Левчук підкреслив, що випускники коледжу традиційно є конкурентоздатними на ринку праці та вручив директорці подяку за плідну співпрацю та ділові партнерські стосунки в реалізації завдань державної політики зайнятості і соціального захисту населення.

     Директорка Ірпінського академічного ліцею НУБіП України Світлана Березинець подякувала за співпрацю, особливо залучення ліцеїстів до проведення профорієнтаційних проєктів, культурно-масових, спортивно-масових заходів.

     Учасники зборів трудового колективу схвалили звіт директорки Наталії Ільченко, позитивно оцінили роботу колективу під її керівництвом та підтримали окреслені завдання на 2021 рік.

 

Тетяна Семененко,
завідувачка відділення підприємництва
та інформаційних технологій
Ірпінського фахового коледжу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook