Спортсмени НУБіП України взяли участь у Відкритому Чемпіонаті міста Києва з перетягування канату

15 грудня 2020, 23:00
Київська обл., с. Березівка
     11 грудня в с. Березівка у приміщенні Виставкового центру «КиївЕкспоПлаза» відбувся Відкритий Чемпіонат міста Києва з перетягування канату в приміщенні.

     В цьому році на вимогу виконання карантинних норм за регламентом кожна команда мала складатися з 4-х атлетів і одного запасного. Вага команди чоловіків не мала перевищувати у сумі 360 кг, а жінок – 260 кг. Також на цих змаганнях було введено додатково дві тестові вправи: тяга вантажівки на 15 м і тяга динамометра 30 сек. на максимальне зусилля. У першій вправі переможець визначався за найменшим часом, а у другій – за максимальним значенням динамометра в кілограмах. Так, як це були змагання відкритого чемпіонату, то до КиївЕкспоПлази з`їхалися учасники майже з усіх регіонів нашої держави, як студентські команди так і професійні. Загалом у Чемпіонаті взяли участь 8 чоловічих і 9 жіночих команд.

     У збірних командах НУБіП України з перетягування канату, як чоловічій так і жіночій, на сьогодні відбувається процес зміни поколінь, адже наші титуловані спортсмени-канатчики закінчили навчання в нашому ЗВО і пішли з команди. Тому зараз постало завдання пошуку нових спортсменів. Очолили нашу збірну відомі тренери Андріяш Віталій Віталійович і Безуглий Юрій Борисович. Їм допомагає майстер спорту України з перетягування катату Іван Кузмич аспірант механіко-технологічного факультету. Склад нової чоловічої команди був зформований з талановитих важкоатлетів – Дмитра Нікуліна (спеціальність «Фізична культура і спорт»), Дмитра Мосійчука (агробіологічний ф-т), Владислава Леонтовича (економічний ф-т) і спортсменів гирьового спорту – Олександра Коршака та Владислава Кузьменко (спеціальність «Фізична культура і спорт»). Склад жіночої команди був переважно зформований з дівчат-членів збірної команди НУБіП України з футзалу: Юлії Гусак (ННІ ЛСПГ), Вікторія Огородник (юридичний ф-т), Іванна Яковишина (економічний ф-т), Тетяна Сидоренко (ф-т ветеринарної медицини).

     Це був перший виступ наших збірних після тривалої перерви і завдання ставилося: об`єднати команди, напрацювати технічні прийоми і визначити місце кожного атлета чи атлетки у складі команди.
     Хочу наголосити, що за період нашої відсутності, цей вид спорту набув великого як технічного так і технологічного розвитку. Поряд зі змінами у тактиці ведення пулів, великого значення набули як оснащення команди спеціальними обладнаннями, новітніми розробками в екіпіруванні атлетів (форма, взуття) так і засобами проти просковзування, що нам потрібно буде врахувати у підготовці команд до наступних змагань.
     Загалом, наші дівчата і хлопці виступили досить достойно, посідаючи 4-ті, 5-ті і 6-ті позиції у перетягуванні канату і тязі вантажівки.

 

Бажаємо нашім атлетам і атлеткам успіху у подальших виступах!


Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook