Чорнобильська катастрофа крізь десятиліття. Зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

15 грудня 2020 року

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС щорічно відзначається в Україні 14 грудня – у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Офіційно цей день встановлений указом Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 року № 945/2006.

У подіях з ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, яка відбулась 26 квітня 1986 року, взяли участь близько 240 000 чоловік. Загальна кількість ліквідаторів  склала близько 600 000.

Осмислити трагічні уроки і наслідки Чорнобильської катастрофи крізь роки нам допомагають зустрічі з ліквідаторами аварії на ЧАЕС Гайбонюком Миколою Дмитровичем, Бречко Павлом Васильовичем, науковим співробітником Рівненського краєзнавчого музею Радіоновою Надією Костянтинівною. Така зустріч, організована Раїсою Гірак, відбулась 15 грудня у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. Безпосередня відверта розмова з учасниками, очевидцями і без перебільшення героями тих трагічних подій зворушила  здобувачів освіти 11-П групи разом з куратором Тетяною Купчишиною, завідувачкою БІЦ Людмилою Бурячинською  та ін.

Низький Вам уклін за мужність і героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи.

Вічна пам’ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом.

Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Ми віддаємо шану всім тим, хто ціною власного здоров’я й життя захистив нас і увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Тетяна Купчишина,

Людмила Бурячинська

 

У повідомленні використано матеріали з сайту:

http://chnpp.gov.ua/uk/component/content/article?id=82

  


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook