На економічному факультеті завершилися захисти магістерських робіт

13 грудня 2020, 14:17

 

       7-11 грудня 2020 року на економічному факультеті відбувся дистанційний захист магістерських робіт студентів очної форми навчання 2019 року вступу. Захист магістерських робіт відбувався із дотриманням вимог Положення «Про підготовку і захист магістерської роботи у НУБіП України», а також «Тимчасового порядку дистанційної роботи екзаменаційних комісій у НУБіП України у 2020-2021 н. р. в умовах адаптивного карантину».

8 грудня захищали магістерські роботи магістри спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

       Розпочав захід голова екзаменаційної комісії завідувач кафедри, д.е.н. проф. Ільчук М.М. який у своєму вступному слові відмітив, що студенти успішно виконали план навчання та всі вимоги щодо написання магістерських робіт. На захисті був присутній декан економічного факультету д.е.н. проф. Діброва А.Д., який побажав студентам успішного захисту.


Студенти вільно володіли матеріалом з обраної тематики досліджень, використовували презентації для своїх доповідей, а на питання членів комісії давали вичерпні відповіді та свої пропозиції. На захисті магістерських робіт були присутні і їх керівники які вболівали за своїх дипломників.

 
 

Члени екзаменаційної комісії проф. Солодкий М.О., доц. Коновал І.А., доц. Яворська В.О., відмітили, що магістерські роботи цікаві, теми  актуальні, а результати робіт впроваджуються у виробництво на об’єктах досліджень чи мають наукове спрямування.

На завершення комісія привітала магістрів з успішним захистом та побажала студентам бути відповідальними, енергії, активності, людських чеснот у їхньому житті та здійснення всіх намічених планів у майбутньому.

7-10 грудня 2020 року відбувся захист випускних магістерських робіт ОС «Магістр» за спеціальністю 071 Облік та оподаткування.

Відповідно наказу до складу комісії було включено доктора економічних наук, професора Інну Лазаришину (голова), доктора економічних наук, професора Євгенію Калюгу, доктора економічних наук, професора Любов Гуцаленко та кандидата економічних наук, доцента Світлану Олійник. Секретарем призначено кандидата економічних наук, доцента Тамару Гуренко.

 
У зв'язку з карантинними обмеженнями захист випускних робіт проведено з використанням платформи Cisco Webex Meetings.

 

      Розпочав захід декан економічного факультету д.е.н. проф. Діброва А.Д., який побажав студентам успішного захисту. Голова екзаменаційної комісії завідувач кафедри статистики та економічного аналізу, д.е.н. проф. Лазаришина І.А. у своєму вступному слові відмітила, що студенти успішно виконали план навчання та всі вимоги щодо написання магістерських робіт.

  

       До захисту було допущено 53 студенти ОС «Магістр», випускні роботи яких отримали позитивні рецензії, пройшли перевірку на плагіат, попередній захист на кафедрі та студенти приймала участь у постерній презентації.

  

 

 

 

 

 

 

    Студенти продемонстрували набуття ними фахових компетентностей щодо володіння категорійно-понятійним та аналітично-дослідницьким апаратом, вмінь обґрунтовувати результати дослідження, формулювати авторські висновки і пропозиції. Значна кількість студентів розробили економетричні моделі.

        7-11 грудня 2020 року працювала екзаменаційна комісія із захисту магістерських робіт студентами освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 051 Економіка денної форми навчання.

 

         До захисту було представлено 21 магістерська робота.

 

   Дослідження магістрів-економістів оцінювала професійна комісія у складі: доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, завідувач кафедри економіки праці та соціального розвитку Олександр Юхимович  Єрмаков (голова комісії), доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НААН України, завідувач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності  Микола Максимович Ільчук, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки підприємства ім. Романенка Світлана Михайлівна Рогач, кандидат економічних наук, доцент Іван Андрійович Коновал (члени комісії).

       Відкрив роботу державної комісії із захисту магістерських робіт декан факультету Анатолій Дмитрович Діброва, який зачитав наказ ректора про створення комісії, а також розпорядження по деканату про допуск до захисту,  а також побажав комісії плідної роботи, а студентам – успішного захисту своїх робіт. На захист також завітав доктор економічних наук, професор, проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Миколайович Кваша

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

 

 

 

       Членами комісії із захисту відмічено, що студенти демонструють глибокі знання з фахових дисциплін, набуті протягом навчання в університеті.

 

     Екзаменаційна комісія із захисту магістерських робіт студентами спеціальності 072 Фінанси, банківська справа і страхування працювала у складі: голови комісії завідувача кафедри банківської справи та страхування Худолій Л.М. та членів комісії завідувача кафедри фінансів Давиденко Н.М., доцента кафедри фінансів Негоди Ю.В., доцента кафедри фінансів Скрипник Г.О. та доцента кафедри банківської справи та страхування Костюк В.А.

 

 

З вітальним словом до студентів та членів комісії звернувся декан економічного факультету Діброва Анатолій Дмитрович, який побажав студентам на високому рівні представити результати своїх досліджень та вразити членів комісії ґрунтовними знаннями з обраної тематики дослідження.

            На розсуд комісії студенти представили власні цікаві та різнопланові дослідження, зокрема розглядалися питання інвестиційної привабливості аграрного сектору економіки, фінансового забезпечення інноваційних проектів, оцінки фінансової діяльності підприємств, оптимізації структури активів, фінансового контролінгу на підприємстві, антикризового управління  діяльністю підприємства, управління фінансовими ресурсами і доходами аграрних підприємств, міжбюджетних відносин та ефективності витрачання бюджетних коштів.

Члени комісії відмітили актуальність обраних тематик, високий рівень представлених досліджень та ґрунтовні знання майбутніх магістрів. До жвавої дискусії, що виникла між студентами і викладачами долучився ректор Ніколаєнко С.М. та проректор з навчальної і виховної роботи Кваша С.М. Ґрунтовні і вичерпні на питання комісії, пояснюється тим, що переважна більшість випускників працюються за фахом.

             Оголошуючи результати захисту випускних магістерських робіт голова екзаменаційної комісії відмітила високий рівень підготовки, актуальність дослідження та глибокі практичні знання. Побажала випускникам подальших звершень і досягнень, а також висловила щирі сподівання зустрітися в стінах нашого університету в якості майбутніх роботодавців.

 

18 грудня випускникам уже вручать дипломи магістра.

 

Вітаємо всіх випускників, бажаємо успіхів, наснаги і широкого життєвого шляху у професії!!! 

 

 

Леся Воляк,

Віталій Нагорний,

заступники декана економічного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook