В НДІ здоров’я тварин звітують науковці за 2020 рік

11 грудня 2020 року
НДІ здоров'я тварин

З метою підведення підсумків результатів наукової та інноваційної діяльності НУБіП України за 2020 рік, відповідно до наказу ректора  № 820 від 30.10.2020, у НДІ здоров’я тварин 10 грудня відбулося онлайн-засідання Комісії із заслуховування звітів про результати виконання науково-дослідних робіт, що виконувались на факультеті ветеринарної медицини протягом 2020 року.  

За розпорядженням директора НДІ здоров’я тварин проф. Дмитра Засєкіна до складу Комісії увійшли: акад. Микола Цвіліховський – голова комісії, доц. Ганна Козловська – секретар, члени комісії: проф. Володимир Духницький, проф. Дмитро Засєкін, проф. Володимир Костюк, проф. Микола Малюк, представник НДЧ Тетяна Хільченко. 

Особливу увагу Комісії було приділено результатам виконання держбюджетних науково-дослідних робіт, результати яких доповідали наукові керівники: доц. Марина Галат НДР 110/2-пр-2019 «Моніторинг особливостей поширення зоонозних інвазій тварин та їх профілактика в умовах Чорнобильської зони радіоактивного забруднення» (рецензент проф. Микола Захаренко); проф. Анатолій Мазуркевич НДР 110/3-пр-2018 «Розробити нові способи стимуляції процесів відновлення ушкоджених тканин опорно-рухового апарату домашніх тварин методами клітинної терапії» (рецензент проф. Микола Малюк); проф. Віталій Недосєков НДР 110/6-пр-2019 «Розробка системи нагляду сказу тварин із застосуванням геоінформаційних систем (GIS) та інноваційного тесту біосенсорики (SPR)» (рецензент акад. Валерій Ушкалов); проф. Віктор Томчук НДР 110/10-пр-2020 «Корегування молекулярних механізмів функціонування організму тварин за дії екопатогенних чинників довкілля і розвитку патологій» (рецензент проф. Світлана Ткачук); проф. Володимир Духницький 110/12-пр-2019 «Наукове обґрунтування та cтворення лікарських засобів на основі феруму (IV) для ветеринарної медицини» (рецензент доц. Наталія Грушанська); проф. Лілія Калачнюк НДР 110/15-пр-2020 «Розробка способів та засобів регуляції метаболізму в організмі тварин за дії різної природи чинників» (рецензент проф. Ольга Якубчак).

Значна робота була проведена також рецензентами звітів з НДР, які надали їм високу оцінку, відзначаючи актуальність обраних напрямів наукових досліджень, відповідність оформлення звітів до чинного ДСТУ, достовірність отриманих результатів, відповідність результатів досліджень і висновків, впровадження результатів науково-дослідних робіт у виробництво/навчальний процес та пропонували звіти затвердити.
Доповіді учасників засідання викликали значний інтерес у науковців, в дебатах взяли участь члени комісії та співробітники факультету ветеринарної медицини. Під час обговорення результатів НДР було задано близько 60 питань.  
Голова Комісії акад. Микола Цвіліховський відмітив високий науковий рівень отриманих результатів виконання НДР за 2020 рік на факультеті ветеринарної медицини, наголосив на залученні до роботи студентів та аспірантів факультету, плідну співпрацю з науковцями інших установ, значну кількість публікацій у міжнародних (Scopus і WoS) та українських наукових виданнях, перспективи застосування результатів наукових досліджень у практиці ветеринарної медицини та інших галузей. 
Комісія одноголосно затвердила звіти керівників 6 держбюджетних НДР (5 проміжних і 1 остаточний), виконаних науковцями факультету ветеринарної медицини протягом 2020 року.

Незважаючи на складний час для організації роботи в умовах карантину співробітниками факультету ветеринарної медицини за 2020 рік було здійснено наукові дослідження за 9  госпдоговірними науковими тематиками на суму 197 тис. гривень. Зацікавленість у здійсненні наукових досліджень за актуальними напрямками серед науково-педагогічних працівників факультету також було висвітлено у звітах до 29 ініціативних НДР. За пропозицією головуючого на засіданні були прийняті рішення про затвердження звітів і подано пропозицію  продовжити дослідження у 2021 році.

Зусилля науковців факультету ветеринарної медицини спрямовані на проведення фундаментальних та прикладних досліджень в галузі ветеринарної медицини гідно доповнять загальні результати наукової та інноваційної діяльності НУБіП України у 2020 році.

 

Дмитро Засєкін,
директор НДІ здоров’я тварин
Ганна Козловська,
секретар

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook