Берегиня наша, українська хустка

7 грудня 2020 року
 

7 грудня – Всесвітній день української хустки.  Якщо вишиванка –  це український генетичний код, то хустина – оберіг та символ життя, пам’ять роду, його святиня. Споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм.

Саме українській хустці була присвячена виховна година «Берегиня наша, українська хустка», яка була проведена в 11-П групі (куратор Купчишина Т. В.).

Мета виховного заходу: поглибити знання щодо традицій і звичаїв, пов’язаних з хустиною, які існували на Україні і збереглися до сьогодення; виховувати інтерес до звичаїв і традицій українського народу та бажання зберігати духовні надбання

Про історію української хустки, побутове і обрядове значення хустки, про хустку в традиціях інших народів здобувачі освіти дізналися з презентацій Скороход Владислави, Левчик Ангеліни, Цинко Дарини, Козяр Віктора, Іскри Владислава, Вознюка Михайла. Про хустки складено багато віршів і пісень. Данильчук Андрій і Козачок Оксана декламували вірші про хустку. А Ляхович Сергій виконав українську пісню.

Минають роки, десятиліття, виростають нові покоління, з’являється нова мода, та ніколи не можуть зникнути з пам’яті людської добрі традиції українців, їхні обереги поруч нас не дають нам забути, що ми діти народу українського. І серед цих оберегів завжди буде українська хустка,  невід’ємний елемент української культури.

Маємо надію, що українська хустка завжди буде в пошані та передаватиметься з покоління в покоління. Хай завжди українська хустка-берегиня береже тепло наших душ і живе вічно, як наша невмируща – Україна!

 

Тетяна Купчишина, викладач циклової комісії

юридично-соціальних дисциплін, куратор 11-П групи

 

 

 

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook