Круглий стіл «Депортаційні процеси на території СРСР 1930-1950 рр.: історичні уроки»

1 грудня 2020 року

1 грудня викладачі історії Олена Куракіна і Леонід Баланюк та викладач правознавства, к. ю. н. Ірина Берегеля на основі платформи Discord провели внутрішньоколеджанський студентський круглий стіл «Депортаційні процеси на території СРСР 1930-1950 рр.: історичні уроки».

Основна мета проведення круглого столу – встановлення об’єктивної суспільно-історичної, політико-правової справедливості щодо тотального примусового виселення народів-автохтонів за національною ознакою з їх предковічних земель, знищення культури, етнічних особливостей, звичаїв та обрядів на територіях проживання їхніх пращурів у багатьох поколіннях.

До участі у заході долучилися студенти І та ІІ курсів спеціальностей «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Учасники круглого столу підготували доповіді про тотальні виселення з місць проживання українців, поляків, поволзьких німців, фінів, чечено-інгушських народів та кримських татар. У ході обговорення учасники заходу дійшли висновку, що політика радянської влади в 1930-1940-х роках була злочином проти людяності.

Дякуємо студентам, які наполегливо працюють над дослідженням трагічних сторінок історії задля відновлення національної пам’яті.

 

                             Олена Куракіна,

голова циклової комісії гуманітарних дисциплін


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook