ЗАХИСТИ СЕБЕ СЬОГОДНІ – ЗНАЙ СВОЇ ПРАВА

27 листопада 2020 року
     Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром». Наприкінці ХХ сторіччя з його проявами зіткнулась і Україна.
      Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Часто молодь шукає кращий заробіток, як їм здається, в інших країнах, намагаються працевлаштуватися в неофіційні структури, до сумнівних роботодавців, дівчата мріють вийти заміж за заможних іноземців… І не усвідомлюючи наслідків, ненароком потрапляють у рабську пастку.
       Тому, для обговорення непростого, але актуального питання, за ініціативи представників Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості 25 листопада було організовано інформаційний вебінар «Захисти себе сьогодні – знай свої права».
       Метою вебінару було розкрити переваги офіційного (легального) працевлаштування в Україні, застерегти студентів від шахрайства під час працевлаштування.

      Розпочала зустріч провідний фахівець з профорієнтації Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Ірина Бондаренко, яка наголосила на актуальності даної тематики, акцентувала увагу на небезпечних випадках, що трапляються з людьми, коли на першому місці постає питання фінансової незалежності, а лише потім власної безпеки. Крім того, навела, нажаль, сумну статистику випадків нелегальної трудової міграції громадян нашої країни, а також торгівлі людьми у різних її проявах і експлуатації дитячої праці .

      Юрисконсульт Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Світлана Суханкіна ознайомила учасників вебінару із законодавчою базою щодо працевлаштування випускників закладів освіти, перевагами офіційного й можливими ризиками неофіційного працевлаштування. Надала корисні поради щодо обов’язкового укладання трудових договорів, необхідності державного соціального страхування на випадок безробіття й запропонувала юридичну допомогу Центру при влаштуванні на роботу як на території України, так і за кордоном.

       Підсумком зустрічі стали поради фахівців центру зайнятості, які безпосередньо стосувалися власної безпеки кожного, хто мріє не тільки про працевлаштування за кордоном, але й звичайні подорожі.
     На сьогодні наша країна плідно працює для запобігання торгівлею людьми, але ми самі повинні бути уважними й обережними, дбати про власну безпеку й безпеку рідних, друзів, знайомих...
      Дякуємо представникам Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості за організацію вебінару, а також за корисну й необхідну інформацію.
      Отримати безкоштовну консультацію з питань протидії торгівлі людьми можна за телефоном Національної гарячої лінії за номером 527, з мобільного телефону – 0 800 505 501, www.migrantinfo.o

Ніжинський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді
онтактний телефон 2-53-66)
 
Служба у справах дітей та молоді Ніжинської районної державної адміністрації
онтактний телефон 2-53-80)
 
Тетяна Шеїн,
заступник директора з навчально-виховної роботи
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook