ЗАСІДАННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ ЩОДО ШЛЯХІВ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ

2 грудня 2020 року

 

1Щоб берегти землю, природу,
Треба її полюбити,
Щоб полюбити, треба пізнати.
Пізнавши – неможливо не полюбити.
М. Пришвін

2 грудня 2020 року відбулося засідання круглого столу на тему «Земля, як основний засіб виробництва: шляхи підвищення ефективності використання земельних ресурсів як важливого фактору розвитку сільського господарства», учасниками якого були студенти групи О-11СК та викладачі циклової комісії спеціальних економічних дисциплін.

Під час засідання були розглянуті основні прогресивні тенденції та шляхи поліпшення землекористування, оцінка і облік ефективності використання землі як головного засобу виробництва.

42

Студентка Маріанна ВАРОДІ виступила з доповіддю на тему «Стан і перспективи розвитку земельних ресурсів в України», Назарій ЛЕСІВ - «Ефективність використання землі» і Лілія ПОЛЬОВА - «Земля - основний ресурс сільського господарства».

Викладачка циклової комісії Ірина ТЕРНОВА звернула увагу на проблеми ефективності використання землі, яка носить як глобальний, так і локальний характер. Незалежність будь-якої країни в сучасному світі визначається в першу чергу забезпеченістю продовольством, тому проблема раціонального використання факторів виробництва, особливо основного незамінного, обмеженого ресурсу - землі, є важливою ланкою політики держави.

35

Уляна ДУДКА та Уляна БУРДАШ акцентували увагу на питанні пошуку шляхів підвищення ефективності використання земельних ресурсів як важливого фактору розвитку сільського господарства. Від того наскільки раціонально земля використовується, залежить кількість виробленої сільськогосподарської продукції. Щоб отримувати стійкі та високі врожаї, треба проводити заходи щодо поліпшення використання сільськогосподарських угідь і покращення їх родючості. У кожному господарстві України використання наявних земель має бути ефективним. Це повинно забезпечуватись правильно організованим управлінням земельними ресурсами та впровадженням науково обґрунтованої системи землеробства.

Ірина ТЕРНОВА, завідувачка відділення
економіки та прикладної екології
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook