ЗАХОПЛЮЮЧА ОНЛАЙН ЕКСКУРСІЯ МУЗЕЯМИ УНІВЕРСИТЕТУ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК

23 листопада 2020 року
м.Київ, НУБіП України
     З перших днів навчання студенти 1-го курсу скороченого терміну навчання факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з радістю поєднують навчальний процес з різними виховними заходами.
Зокрема в жовтні побували на екскурсії в ботанічному саду нашого університету, відвідали Міжнародну виставку IFFIP 2020.
 
     В листопаді прийняли участь в роботі 23-ї Міжнародної виставки харчових продуктів і напоїв World Food Ukraine 2020.
 
     На жаль перехід на дистанційне навчання не дозволив здійснити багато заходів, які були заплановані разом з наставником групи доцентом Володимиром Василівим. Але студенти не засмутились, тому що вони завжди знаходять вихід із складних ситуацій.
     Так і сталось цього разу. Заплановані екскурсії в музеї НУБіП України вирішили провести в форматі ОНЛАЙН.
   Для того щоб ґрунтовно висвітлити всі визначні події в історії нашого славетного ВИШу, Володимир Василів звернувся по допомогу до директора Навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Генадія Миколайовича Ржевського.
 
 
     Той з радістю відгукнувся на прохання, і надав слайдову, відео- інформацію та інтернет-посилання про музеї історії НУБіП України, анатомії, лісових звірів та птахів. Озброївшись наданими матеріалами Володимир Василів провів захоплюючий екскурс музеями Університету для студентів-харчовиків.
 
Екскурсія почалась з музею істрії НУБіП України.
 
     Тут студенти познайомились з історією становлення сільського господарства на території України, витоками створення нашого університету та основними етапами його розвитку.
 
 
 
     Великий інтерес у студентів викликали фотографії навчальних аудиторій, лабораторій і інших приміщень в яких навчались студенти в ХІХ, ХХ століттях, їхня оснащеність тогочасними меблями, приладами і лабораторними установками. 
 
     Окрему увагу студентів привернула експозиція про співробітників та студентів, які героїчно захищали нашу Батьківщину в роки Другої світової війни.
 
     Також досить цікаво була представлена інформація про післявоєнне відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, сучасну діяльність ННі та факультетів.
 
     Далі була онлайн екскурсія в музей анатомії, який створено на кафедрі анатомії, гістології і патоморфології ім. академіка В.Г. Касьяненка. 
 
     Студентів вразило оригінальне оформлення музею, і особливо велика кількість експонатів. А їх більше півтори тисячі. Музей заснований 1 вересня 1989 року. І першим експонатом був череп антилопи кани. Відтоді силами співробітників і студентів експозиція поповнюється новими анатомічними експонатами з представників фауни усіх континентів. Тут можна побачити скелети носорога, жирафи, пітона та багато інших цікавих і екзотичних експонатів. Студенти висловили побажання в найблищому майбутньому на власні очі побачити такі унікальні експонати.
    Наступним радо відкрив свої онлайн двері музей лісових звірів та птахів ім. професора О.О. Салганського.
 
     Студенти дізнались, що музей почав своє функціонування ще з часів створення зоологічної лабораторії при сільськогосподарському відділенні КПІ в кінці ХІХ століття. Після повного знищення у часи Другої світової війни над відновленням музею активно працював професор О.О. Салганський. Саме тому в 2011 році була відкрита меморіальна дошка професору. І нині цей музей носить його ім’я. Відвідувачів захопила чимала колекція опудал птахів і ссавців, пташиних гнізд і яєць, рогів копитних, а також скелетів тушок, хутра. Екскурсія музеєм сподобалась студентам. Вони розширили свій кругозір про велику кількість видів фауни, про експонати, які занесені до Червоної книги України.
     Проведена онлайн екскурсія музеями університету справила велике враження на студентів. Вони висловили своє захоплення від побаченого та подякували за інтересну змістовну розповідь доповідачу.
     Також дякуємо Навчально-науковому центру виховної роботи і соціального розвитку в особі директора Генадія Миколайовича Ржевського за представлені матеріали про музеї НУБіП України
 
Володимир Василів
доцент кафедри ПіОПП АПК
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook