«ВІЛЬНІ ТВОРЯТЬ МАЙБУТНЄ» ( до дня Гідності і Свободи )

23 листопада 2020 року

 

623 листопада студенти та викладачі ВП НУБІП України «Бережанський агротехнічний коледж» відзначили день Гідності та Свободи і початок українського майдану, присвятивши цій нагоді цілий день.
 
3
4Розпочалось відзначення роковин Майдану з історичної фотовиставки, яку представила працівниця коледжівської бібліотеки Ольга МИХАЙЛИШИН. Виставка зацікавлювала студентів та викладачів, які переглядали і згадували визначні моменти останньої української революції.

Наступним етапом став круглий стіл викладачів коледжу на тему «Майдан у словах очевидців» в якому взяли участь п`ять викладачів циклової комісії гуманітарних дисциплін та понад вісімдесят студентів (двадцять у очній формі та понад шістдесят дистанційно).

813910

Із вступним словом та доповіддю на тему «Майдан – поворот сучасної історії України» виступив викладач Віталій СКАСКІВВасиль ЛЕЩУК у своїй доповіді описав присутнім участь профспілки наших студентів у акціях протесту та революції в цілому, Степан ЖЕРЕБЕЦЬКИЙ оповів про участь викладачів у подіях майдану від початку до його завершення.

1211

Не менш цікавою була доповідь викладачки Ірини ДЗЯДИКЕВИЧ на тему «Майдан очима студентів». В ході цієї доповіді всі присутні додатково ділились своїми враженнями про участь у мітингах, а студенти, активно долучаючись до обговорень, ставили запитання та коментували.

У завершальному етапі круглого столу Ірина КОСТІВ проаналізувала у своїй доповіді про те, як події Майдану та революція в цілому змінили та покращили українське суспільство.

57

Підсумовуючи роботу круглого столу Віталій СКАСКІВ проаналізував події і значення зими 2013-2014 рр. в історії України.

12

Однак круглим столом все не завершувалось, адже після того студенти групи Е-21М взяли участь у відеолекторії на тему «Побачити і зрозуміти». Під час цього заходу студенти та викладачі переглядали та обговорювали документальний фільм «Революція Гідності». Вельми цікавими були коментарі та запитання від студентів, які поринали у моменти таких недавніх, але вже історичних подій, як Революція Гідності.

1415

А на завершення робочого дня вихователь гуртожитку Любов ГУРКО, студенти та актив гуртожитку організували флешмоб на тему «Діти постмайданного часу», де облаштували декорації, що відтворювали життєві будні та умови на майдані. На території гуртожитку вони розпалили багаття, частувалися гарячим чаєм та бутербродами під відкритим небом вечірнього містечка, глибоко поринаючи спогадами та знаннями в ту обстановку, плекаючи враження та гартуючи дух справжньої громадської свободи, запалу тої гарячої зими, яка нас змінила, яка подарувала нам право на європейський вектор життя та демократію, волю, незалежність, яку Україна від того моменту продовжує захищати вже не на площах міста, а на лінії фронту східних теренів держави.

Викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Віталій СКАСКІВ
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook