Студентське самоврядування - невід’ємна складова освітнього процесу

26 жовтня 2020 року

Студентське самоврядування відіграє значну роль у відстоюванні прав та інтересів студентів, вихованні їх лідерських якостей, організації змістовного дозвілля молоді. Воно охоплює усі можливі сфери життєдіяльності закладу вищої освіти: навчально-виховну, науково-дослідну, спортивно-оздоровчу, відпочинок, участь у суспільно-громадському житті. Студентське самоврядування є важливим фактором, що спрямований на забезпечення виконання студентами власних обов’язків та відповідальності за доручену справу, зростання соціальної активності молоді і формування громадської позиції, виховання духовності та культури, забезпечення гармонійного розвитку особистості. Сьогодні студенти беруть активну участь у забезпеченні якості вищої освіти та в управлінні закладами освіти.

Саме про це говорили учасники міжнародної онлайн-зустрічі "Студентське самоврядування - невід’ємна складова освітнього процесу" 26 жовтня 2020 року за участі представників університету економіки Wyższa Szkoła Gospodarki м. Бидгощ республіка Польща, яку провели Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» разом з ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» (модератор зустрічі - заступник директора з виховної роботи Андрій Сиротенко). Коледж на заході  представила голова студентської ради гуртожитку Козиревич Ганна.

Під час зустрічі студенти ознайомилися зі структурою студентського самоврядування польських закладів освіти та об’єднаної ради студентського самоврядування аграрних закладів освіти України, обговорили соціальні питання молоді, діяльність соціальної служби в закладі освіти, роботу студентського самоврядування в гуртожитках, благодійність, волонтерство.

У підсумку зустрічі було прийнято рішення про продовження співпраці між студентськими організаціями освітніх закладів України та  Польщі (Wyższa Szkoła Gospodarki м. Бидгощ) у онлайн форматі у вигляді зустрічей, круглих столів, конференцій.

Андрій Сиротенко,

 

заступник директора з виховної роботи


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook