БУТИ ФІЛОСОФОМ КРУТО!

19 листопада 2020 року

 

9Філософія є любов’ю до мудрості, народжується вона з прагнення людини пізнати себе та навколишній світ. Ця наука заклала основу критичного, незалежного і творчого мислення. Вчення спонукає нас до дослідження фундаментальних істин, продукування власних теорій та висновків.

1223455

У Міжнародний день філософії в групі К-11М викладачкою циклової комісії гуманітарних дисциплін Іриною КОСТІВ проведено заняття на тему «Бути філософом круто!».

678

Захід розпочався зі вступного слова викладачки про історію виникнення Всесвітнього дня філософії. Студенти представили пізнавальні доповіді про багатство філософської думки, ознайомили аудиторію зі спадщиною великих філософів різних історичних епох.

В ході заняття студенти відкрили скриньку з вічними філософськими проблемами, такими як:

  • хто така людина і яке місце займає вона в світі?
  • яка природа світу?
  • що таке свобода? 
  • що таке людські цінності — істина, добро, мудрість, гармонія?
  • в чому полягає сенс людського життя і людства в цілому?
  • в чому суть людського щастя?
  • як слід розуміти добро і зло?
  • людина і доля. 

Жвава дискусія юних філософів була продуктивною. Кожен доказував свою думку з доречними аргументами. На практиці здійснили філософські дебати.

Насамкінець студенти мали можливість переглянути відеоролик про зародження філософської думи на теренах України.

Міжнародний день філософії щорічно відзначається у третій четвер листопада з 2002 року за регламентом ЮНЕСКО. З 2005 року «Всесвітній день філософії» відзначають більш ніж у 70-ти країнах-членах ЮНЕСКО по всьому світу, в Україні свято визнається з 2006 року.

Головна мета свята – долучити людей до багатолітньої філософської спадщини, зробити філософію ближчою кожному: академіку, студенту та свідомій спільноті, усім, хто цікавиться, як формуються нові простори для філософських роздумів.

Безліч мислителів стверджували, що суть філософії полягає в подиві. І справді, філософія народжується з природного прагнення людини цікавитися собою і світом, у якому вони живуть. Філософія вчить нас мислити, досліджувати фундаментальні істини і будувати власні висновки.

КОСТІВ Ірина,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook