Актуальні проблеми підприємництва та біржової діяльності обговорили на 74-й науково-практичній студентській онлайн конференції

19 листопада 2020 року

 

      19 листопада, у рамках 74-ї науково-практичної студентської онлайн конференції «Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України в умовах глобальних викликів» секції № 5: «Розвиток підприємництва та біржової діяльності у системі євроінтеграційних процесів», кафедра організації підприємництва та біржової діяльності» зібрала понад 30 бакалаврів і магістрів, а також викладачів для обговорення актуальних проблем у підприємництві та біржовій діяльності в онлайн форматі.

Відкрив захід з вітальним словом голова секції, завідувач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності, д.е.н., професор, член-кореспондент НААН України, заслужений діяч науки і техніки України – Ільчук М.М.

 

 

Професор Ільчук М.М. наголосив на важливості проведення заходів подібного формату, де студенти мають можливість репрезентувати свої здобутки і наукові досягнення. Беззаперечним залишається необхідність участі магістрів кафедри, які апробовують результати своїх наукових досліджень на конференціях. Ільчук М.М. побажав учасникам успіхів, плідної роботи та цікавої дискусії при обговоренні винесених на розгляд актуальних питань.

Потому, студенти презентували свої теми під час доповідей у підготованих, ілюстрованих матеріалах. Кожен учасник намагався якомога глибше висвітлити свої отримані результати і бути лаконічним у наданих відповідях.

Після кожної доповіді всі слухачі конференції мали змогу подискутувати та поставити питання спікеру. Водночас, за результатами виступів кращі доповіді студентів були відзначені призовими місцями.

Перше місце розділили два спікери: Софія Грабіна – бакалавр 2 курсу спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з англомовною доповіддю на тему: «The role of stock exchanges in the market economy» (науковий керівник: к.е.н., доц. Яворська В.О.)» та Євген Петрокович – магістр 1-го року спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з доповіддю на тему: «Цінова ситуація на зерно на світових біржах та в Україні» (науковий керівник: к.е.н., доц. Панкратова Л.Л.).

 

 

Друге місце посіли: Селім Алімурадов – магістр 1 року спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з доповіддю на тему: «Інтернет трейдинг на біржовому фондовому ринку» (науковий керівник: к.е.н., доц. Яворська В.О.)» та Анна Старинська – бакалавр 3-го року спеціальності 051 «Економіка» з доповіддю: «Види форвардних біржових угод» (науковий керівник: к.е.н., доц. Панкратова Л.Л.).

 

 

Третє місце також посіли два доповідачі: Діана Потапова – бакалавр 2-го року спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з темою: «Роль і функції спекулянтів на біржовому ринку» (науковий керівник: к.е.н., доц. Яворська В.О.) та Дарина Пантюшенко – бакалавр 2 курсу спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з англомовною доповіддю на тему: «The role of futures and options in modern exchange trading» (науковий керівник: к.е.н., доц. Яворська В.О.)».

 

 

Студентська науково-практична конференція об’єднала дистанційно студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» різних рівнів освіти та курсів, а також викладачів кафедри для обговорення проблематики підприємництва і біржової діяльності.  Всі учасники переконались у тому, що ще є досить багато актуальних тем для дослідження та висвітлення. Особливо, в ракурсі адаптації підприємців та біржовиків до умов глобальної пандемії та пошуку альтернативних напрямів і інструментів для управління ціновими ризиками на товарних і фінансових ринках за нових обставин.

За підсумками проведеної студентської конференції підготований звіт та сформований збірник тез доповідей, який буде розміщено на сайті кафедри організації підприємництва та біржової діяльності.

Валентина Яворська, Руслан Любар,

доценти кафедри організації підприємництва

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook