ФАХІВЕЦЬ З БЕЗПЕКИ ДАНИХ – СУЧАСНА, А ГОЛОВНЕ ДЕФІЦИТНА, ПРОФЕСІЯ В СФЕРІ ІТ

18 листопада 2020 року

 

1Дослідження (ISC) – міжнародної некомерційної організації, яка спеціалізується на сертифікації фахівців з інформаційної безпеки, показало, що питання власної кібербезпеки та захисту інформації викликає найбільше занепокоєння у представників бізнесу.

Найціннішими для 49% роботодавців є співробітники, які раніше вже працювали у сфері кібербезпеки. 47% дивляться в першу чергу на навички претендентів, для 43% важлива наявність професійних сертифікатів, для 41% – наявність диплома про релевантну вищу освіту.

У порівнянні з іншими IT-галузями, у сфері кібербезпеки активно працюють молоді люди (35% – мілленіали) і жінки (24%). На думку дослідників, це пов’язано з тим, що у кібербезпеку йдуть люди з прогресивними поглядами.

Сфера кібербезпеки також приваблює айтішників високими зарплатами. У середньому фахівець з інформаційної безпеки може розраховувати на $85 000 на рік. При цьому визнані мастодонти отримують, як правило, більше $88 000, тоді як новачки – щонайменше $67 000.

432

Освоїти таку складну і відповідальну професію та стати затребуваним фахівцем на ринку праці покликане існування у нашому коледжі Мережевої академіїі Cisco (www.netacad.com). 17 листопада у рамках заходів до Міжнародного дня інформаційної безпеки студенти ІІІ курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія» розпочали вивчення навчальної теми "Кібератака: реалізація та протидія". Навчання проводив експерт, інженер кіберкоманди Cisco Talos Дмитро Коржевін – член міжнародних організацій з кібербезпеки: FIRST, NICEWG, ISECOM, NCIRC NATO, OWASP, EC-Council CISO board, TVM board.

Студенти отримали цінні знання про ключові цілі кібератак. Отримали корисні практичні поради про методи і засоби протидії таким атакам.

Сергій ШТОГРИН,
інструктор мережевої академії CISCO коледжу
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook